Kevin Mengerink

Grote Prijs van Berkelland levert spannende strijd op

29 mei 2017

Op Hemelvaartsdag werd op de terreinen van de Pasruiters gestreden om de Grote Prijs van Berkelland. Deze finale voor dressuur en springen, die is opengesteld voor ruiters en amazones die lid zijn van een vereniging uit Berkelland of in die regio woonachtig zijn, leverde een spannende strijd op. 

Bij de pony’s mocht Karlijn Olde Klieverik zich tot kampioene kronen, terwijl Plien Schutten op de tweede plek volgde.

Bij het springen zorgde parcoursbouwer Jos Brinkman voor spektakel waarbij de ruiters eerst een aantal hindernissen met hun paard/pony moesten springen om vervolgens per fiets de bak door te crossen en de bel te luiden. Chantal Nijhof liet met haar pony Flash zien haar hand hier niet voor om te draaien en won op overtuigende wijze. Yvet Nijhof werd met Kwijt tweede.

Voogd heer en meester

Bij de paarden was Johny Voogd in de dressuurfinale met zijn paard Zahid de dames de baas. Elke Kettering werd hier tweede met C est si Bon.

Ook het springen kende een zinderende ontknoping, waarbij Kevin Mengerink met zijn paard Varon aan het langste eind trok en hij Mayke Rexwinkel met haar paard Feromoon naar de tweede plek verwees.

Individuele successen

Individuele prijzen waren er voor Yvet Nijhof en Kwijt in de B dressuur. Hierin werd het lid van de Pasruiters met haar pony tweede, terwijl ze daar later nog een eerste plek in de L springen categorie D/E aan toevoegde. Ook met haar andere pony Wembley deed ze goede zaken door vierde in het M springen categorie C/D/E te worden. Chantal Nijhof mocht met haar pony Flash in de klasse L1 dressuur categorie A/B/C de tweede prijs in ontvangst nemen.

Riethorst viermaal in de prijzen

Mayke Rexwinkel hield bij de paarden in de klasse M springen de concurrentie op achterstand door te winnen. Datzelfde deed Johny Voogd in de klasse L1 dressuur. Sanne van Asselt pakte met Dark Angel in de B dressuur de derde prijs. Britt Riethorst keerde met Donna met een tweede en derde prijs in de Z dressuur huiswaarts, terwijl ze met haar andere troef Arendsoog de M1 dressuur op haar naam schreef en derde werd in het B springen.Deel dit bericht