Hamelandse Ponyclub viert 50-jarig jubileum

13 oktober 2016

De Hamelandse Ponyclub, gevestigd aan de Oude Diepenheimseweg te Geesteren, viert zaterdag 15 oktober het 50-jarig jubileum.

Op initiatief van Dirk Asselman uit Borculo werd 50 jaar geleden de ponyclub opgericht. Het eerste bestuur werd gevormd door dierenarts C. de Groot (voorzitter), D. Asselman en P. van de Lustgraaf, allemaal ouders van kinderen die pony reden.

De ponyclub telt momenteel 20 leden. De dressuurinstructrices zijn Hetty Lourens en Sandra Wolterink en de springinstructeur is Frank Buitenhuis.

Onlangs heeft de ponyclub een geheel nieuwe omheining laten neerzetten. Mede dankzij een bijdrage uit het Fonds 2013 en het Fonds 1819 kon deze langgekoesterde wens eindelijk in vervulling gaan. Dit jaar doet de ponyclub weer mee met de Grote Clubactie en gaan leden op pad om loten te verkopen. Van elk verkocht lot vloeit tachtig procent direct in de eigen clubkas.

Feestprogramma

Om het jubileum te vieren is er voor zaterdag 15 oktober een feestelijk programma samengesteld. Voor de kinderen is er een springkussen, ponyrijden en een wafelkraam geregeld. Om 13.30 uur rijden alle kinderen die lid zijn van de ponyclub op hun eigen pony een carrousel op muziek. Na de carrousel geeft Jesse Drent een show met vrijheidsdressuur. Na deze show is er een Meet & Greet met Jesse. ’s Middags geeft amazone Myrthe Dijks een dressuurclinic en rijdt ze een kür op muziek. Springruiter Zoï Snels van Team Nijhof geeft een springclinic op het terrein. Rond 17.00 uur is het programma ten einde.

Het bestuur nodigt belangstellenden, (oud)leden, buren en sponsoren uit om dit jubileum mee te vieren en onder het genot van een drankje herinneringen op te halen.

Bekijk hier de flyer

Bron: Berkelland NieuwsDeel dit bericht