HC: Highway M TN wint M, Graziano tweede in Z

13 december 2017

Als laatste starter in de barrage van de Blom Hengstencompetitie klasse M greep Zoï Snels zijn kans met de KWPN en Hannoveraans goedgekeurde hengst Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek), in mede-eigendom van Team Nijhof. Net als in Ermelo, eindigde Micky Morssinkhof met de KWPN-hengst Graziano (v.Baltic VDL) dankzij een dubbele nulrit als tweede in de klasse Z in Equestrian Centre De Peelbergen.

Zoï Snels vertelt aan KWPN over de door Peter Verdellen uit het nabijgelegen Horst gefokte Highway M TN ‘Wat een paard he! Springen is echt een drugs voor hem, hij kan niet zonder en het is abnormaal hoe goed hij de hindernissen zelf opzoekt. Dat maakt mijn taak als ruiter een makkelijke’, lacht de stalruiter van Team Nijhof. ‘Highway M TN heeft alles in zijn mars, het is echt een machine. Op de vorige wedstrijd in Ermelo maakte ik net twee ophoudingen teveel, daarmee verspeelde ik de winst. Dat moest me vandaag niet weer gebeuren, dus ik reed vol gas naar de laatste oxer en met Highway M TN kan dat.’

Met Hernandez TN (v. Kannan) sprong Zoï Snels een foutloze ronde en werd zesde. De door Flamma uit Geesteren gefokte Iniesta (v. Starpower), sprong dubbel foutloos in de klasse L.

Graziano en Micky Morssinkhof

Micky Morssinkhof rijdt Graziano nog niet zo lang. ‘Heel mooi om opnieuw tweede te worden in de hengstencompetitie, zeker omdat we pas zo’n anderhalve maand een combinatie vormen. Toen ik Graziano voor de eerste keer reed, gaf hij me gelijk al een heel goed gevoel. Hij springt goed met de schoft omhoog en nu bewijst hij ook telkens hoe safe hij is. Hij springt altijd goed van de paal, of je nou dicht of groot komt, en is heel voorzichtig’, vertelt de amazone aan KWPN. ‘Omdat we nog niet helemaal op elkaar ingespeeld zijn, rijd ik nog niet voluit in de barrage maar hij geeft me wel het gevoel dat ik dat kan gaan doen. Dus wie weet gaan we in Zuidbroek voor e winst, dat zou mooi zijn’, lacht Morssinkhof.

Bekijk hier de video van Graziano

Klik hier voor de uitslagen

Bron: JS voor KWPN

Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht