Nienke Lankhof met Waltimore. Foto Maaike Klomps-de Vries

Hengsten Westerveld oppermachtig op koudbloeden-concours

31 oktober 2016

Afgelopen weekend werd een door DAH Oost een wedstrijd georganiseerd voor Koudbloeden, Friezen en Haflingers op HC de Achterhoek in IJzerlo. Zaterdag kwamen de koudbloeden aan de start in de klasse BB t/m M2, en op zondag was de wedstrijd open gesteld voor Haflingers en koudbloeden in de klassen Z. De goedgekeurde Haflinger-hengsten van familie Westerveld waren niet te verslaan.

Dochter Anouschka Westerveld zadelde de Hengst Winser in de klasse L1. Op zaterdag wonnen ze een 2de en een 3de prijs en op Zondag 2 maal een 1e prijs met 207.5 en 205 punten.

Monsterscore

Marinka Navis kwam met de 4 jarige Hengst Schach in de klasse B uit, ze wonnen beide dagen een 2 prijs. Nienke Lankhof reed de hengst Waltimore van de Haflingerhoeve ook in de klasse B, zij gingen met 2x een 1e prijs en 1x een 2e prijs richting Aalten. Tevens behaalde dit duo een monsterscore van 220 punten.

Mariska Navis met Schach. Foto: Maaike Klomps-de Vries

Mariska Navis met Schach. Foto: Maaike Klomps-de Vries

Bij de jeugdige deelnemers ging Luuk Wezinkhof 2 maal met een 1ste prijs richting stal de Kooi. Hij kwam met Andorra aan de start, we denken dan ook dat alle lesklanten nu op de topper van Stal de Kooi uit Ruurlo willen rijden.

Veel blije gezichten gingen weer huiswaarts richting de Achterhoek, daarnaast hadden we ook meerdere deelnemers die richting andere provincies huiswaarts keerden.

Op Zondag 13 november is de volgende wedstrijd in Haaksbergen, deze is opengesteld voor Koudbloeden en Friezen.

Bron: DAH Oost – Koudbloeden Wedstrijd Achterhoek
Auteur: Maaike Klomps-de VriesDeel dit bericht