8 april hengstenshow Team Nijhof

31 maart 2017

De jaarlijkse hengstenshow vindt plaats op zaterdag 8 april 2017 om 14.00 uur in Geesteren gld. Alle hengsten die in het bezit zijn van Team Nijhof worden aan de hand en onder het zadel getoond. Henk Nijhof senior voorziet de hengsten van vakkundig fokadvies. De entree is gratis en u bent van harte welkom.

Mocht u verhinderd zijn, dan wordt de hengstenshow live uitgezonden via wwww.clipmyhorse.tv

Team Nijhof biedt 2 ‘nieuwe’ interessante dekhengsten aan:

CASCOS

C

Cascos (Colman x Casco) De beloftevolle Cascos combineert een aansprekend en atletisch type, met grote kwaliteiten als springpaard en een ijzersterke komaf. Daarmee wist hij te overtuigen op de BWP hengstenkeuring, waar hij zijn dekbrevet verdiende. Zijn vader Colman is één van de beste vertegenwoordigers van het gewaardeerde Carthago-bloed en heeft zich ontwikkeld tot een absolute topvererver. In 2016 won zijn zoon L B Convall de Grand Prix van Aachen en andere goed presterende producten in de topsport zijn Catwalk IV, Cooper, Clouwni, Capital Colnardo en Clearly Zero. Cascos is gefokt uit de staatspremiemerrie S-Valona, die de sterke Holsteiner stam 730B vertegenwoordigt. Ze stamt af van de Grand Prix-hengst Casco, die met Gerald Geessink en Marc Houtzager op het hoogste niveau presteerde en internationale springpaarden als Carlson, Alonso, Baros en Tinkabell leverde. Via grootmoeder Valina II is het prestatiebloed van stempelhengst Lord in de derde generatie van Cascos dubbel vastgelegd. Zij bracht onder meer het Olympische eventingpaard Butscher (v.Bold Indian xx) van Kai Rüder en is grootmoeder van het 1.40m-springpaard Capino 4 (v.Caproni) van Christopher Frazer.  Bovendien is Valina II een volle zus van de Holsteiner hengsten Le Grand I-III en uit haar halfzus komt het internationale Grand Prix-springpaard L B Companiero (v.Colman) van Christina Liebherr. Tot deze bekende familie behoren tevens tophengsten zoals Caletto I-III, Asca Z, Coronado I-II, alsmede een reeks succesvolle internationale springpaarden waaronder Patrice Delaveau’s Grote Prijzen-winnaar Lacrimoso 3 HDC (v.Landjunge). Cascos is goedgekeurd voor BWP.

UNITED

Kies voor zekerheid, kies voor kampioenenmaker United! De Krack C-zoon heeft zijn naam gevestigd als topvererver dankzij een hoog percentage nakomelingen dat opvalt in de sport en op het keuringsterrein, zoals NMK-kampioene Brooklyn, de inmiddels Grand Prix geklasseerde hengstenkeuringskampioen Bordeaux en de gouden Young Riders-medaillewinnaar TC Athene. Daarnaast presteren nakomelingen als Aquamarijn en MDH Avanti (U25) al op internationaal Grand Prix-niveau, en leverde United tientallen Lichte Tour-paarden zoals de verdienstelijk presterende CSI, Donna-Ray en Bijou. United drukt een stempel met zijn sterk gebouwde en dito bewegende nakomelingen, die net als hijzelf over aanleg voor het hoogste werk én een zeer goed karakter beschikken. Naast de Grand Prix-hengst Bordeaux zijn ook de United-zonen Armani en Foundation goedgekeurd bij het KWPN. Als driejarige gooide United zelf zeer hoge ogen in het verrichtingsonderzoek, waarna hij met een absolute topscore werd ingeschreven. Zo kreeg hij 9,5-en voor zijn draf, galop en aanleg als dressuurpaard en liet hij toen ook al zien een goede stap (8) in huis te hebben. Vervolgens etaleerde hij zijn grote kwaliteiten onder het zadel van Edward Gal, met wie hij goede resultaten behaalde tot en met de Lichte Tour. United stamt af van bewegingsvererver Krack C, die met Anky van Grunsven successen boekte op het hoogste niveau en een eigen hengstenlijn heeft weten op te zetten. United is gefokt uit de merrie Nessica, die in combinatie met Krack C ook het Lichte Tour-dressuurpaard Tycho-H van Martyna Echilczuk-Morris bracht. Als moedersvader voegt de Trakehner Grand Prix-hengst TCN Partout zijn prestatiegenen toe, die eveneens zijn grote waarde in de fokkerij bewezen heeft.

United is een fokhengst zoals er maar weinig zijn: hij geeft zeer goed-bewegende paarden door die met sterke verbindingen kunnen lopen. Dit had United zelf ook al als jong paard waardoor hij de Verrichtingstest won met maar liefst een 9.5 voor de draf, een 9.5 voor de galop en een 9.5 voor aanleg als dressuurpaard.Deel dit bericht