Foto: Wendy Scholten

Hessel Hoekstra maakt belofte waar in GP Junioren

4 december 2016

Met alle favorieten voor het winnen van de Grote Prijs voor junioren in de barrage, zat het publiek op Jumping de Achterhoek in Vragender op het puntje van hun stoel te kijken. Hessel Hoekstra, de nummer één van de startlijst, schoot als een pijl uit de boog weg en liet zich niet meer inhalen. Zelfs niet door Simon Morssinkhof, die een topweekend had en nu tweede en vijfde werd. Ook Laurie Touw had twee paarden in de barrage en werd knap derde en vierde.

“Het is nu onze vijfde overwinning op 1.40m niveau inclusief ons debuut in juni in Wierden”, vertelt de 16-jarige Hessel Hoekstra, die van alle kanten gefeliciteerd worden. Zijn Qstar (v. Quasimodo Z) voelde voorgaande dagen nog niet zo goed aan als anders, maar was net op tijd in vorm voor de Grote Prijs om de Morssinkhof Rymoplast Prijs op zondagmiddag.

“Hij voelde nu echt goed aan bij het losspringen. Het parcours stond technisch en de toegestane tijd was krap, maar Qstar deed het top. Vorig jaar reed ik hier nog bij de pony’s. Het is echt een heel mooi concours en ik wilde er graag weer bij zijn. Er zijn niet zoveel internationale jeugdwedstrijden in de winter. Dit is toch wel één van de mooiste.

Hessel Hoekstra komt uit Lelystad, maar is sinds een paar maanden dagelijks te vinden op de stal van topruiter Willem Greve in Markelo die het jonge talent graag wilde verder begeleiden. “Ik leer ontzettend veel van hem. Niet alleen qua rijden, maar ook qua handel en management van de paarden. Hij is een abnormale ruiter, heeft de paarden ongelooflijk goed voor elkaar en heeft een heel goed team om zich heen.”

“Ik zou eerst vier dagen naar school gaan en één dag werken, maar het is in korte tijd heel anders gegaan. Het is nu zes dagen in de week paarden, de zevende dag zit ik op school en eens in de twee weken ga ik één dag naar huis. Ik slaap in een Bed & Breakfast, waar ze ook de was voor me doen en voor het eten zorgen. Het was wel wennen, ineens uit huis. Maar zo’n kans als dit krijg je niet zomaar opnieuw…”

Alle uitslagen van Jumping de Achterhoek 2016 week 1

Bron: Jumping de Achterhoek
Auteur: Wendy ScholtenDeel dit bericht