Foto: Elke Kettering

Het regent prijzen bij de Pasruiters

13 augustus 2018

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus werden de Gelderse Kampioenschappen paarden verreden in Steenderen. De Pasruiters kwamen in verschillende disciplines aan de start en namen (reserve)kampioenslinten en prijzen mee naar huis.

Zo werd Britt Riethorst met haar paard Jegro reserve kampioen in de klasse B en werd Mark Snoeijing met zijn paard Gracia, knap zevende in de klasse L springen in een sterk deelnemersveld. Beiden plaatsten zich individueel voor de Nederlandse Kampioenschappen op 1 september.

Zestal kampioen

Het senioren zestal van de Pasruiters wist dit jaar na lang en hard trainen Gelders kampioen te worden in de klasse L. Daarnaast werd het viertal reserve kampioen in de klasse L. Het senioren zestal en het viertal plaatsen zich hierdoor voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo.

Beste vereniging

pasruiters

Foto: Elke Kettering

Tot slot werd er gestreden onder negentien verenigingen om het verenigingskampioenschap. De Pasruiters wisten de meeste punten te behalen en werd de beste vereniging van Gelderland/Flevoland.

Overige concoursen

Naast de kampioenschappen vond ook het concours in Sint Isidorushoeve plaats, waar Chantal en Yvet Nijhof vele prijzen wisten te winnen. Chantal werd eerste met haar pony Diëgo in de dressuur klasse B categorie C en behaalde met haar andere pony Elshofs Emma een tweede prijs in de klasse L1 categorie D/E. Bovendien behaalde Chantal met Elshofs Emma een eerste prijs in het springen klasse L categorie D/E. Yvet behaalde twee keer een eerste prijs met haar pony Wonders Wembley in de dressuur klasse L2 categorie D/E.

 Bron: PasruitersDeel dit bericht