Highway M TN vergroot voorsprong in hengstencompetitie

3 januari 2018

Met opnieuw een overwinning, gisteren in de derde selectiewedstrijd van de hengstencompetitie in Zuidbroek, heeft de explosief springende Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) met Zoï Snels zijn voorsprong in het tussenklassement van de klasse M vergroot.

Zes combinaties plaatsten zich voor de barrage en daarin ging Zoï Snels met de KWPN-goedgekeurde hengst Highway M TN (Eldorado van de Zeshoek uit Zelana PROK van Chellano Z, fokker Peter Verdellen) als eerste van start. “We hebben het er van tevoren wel heel even over gehad om op safe te rijden, omdat hij er zo goed voor staat in de competitie, maar dat plan schoof ik al snel van de baan. Want safe rijden hoeft met een paard als Highway M TN niet. Dit is hem ten voeten uit! Hij is snel, super voorzichtig en wil overal over, dus het werd een mooie barrageronde waar de rest niet aan kon tippen. Daarmee gaat hij net als vorig jaar met de beste uitgangspositie naar Den Bosch en nu gaan we het daar hopelijk afmaken”, lacht de stalruiter van Team Nijhof. Eén van zijn andere toptalenten in deze klasse, Hernandez TN (v.Kannan), bleef wegens een hoefzweer thuis op stal. “Met een beetje geluk is hij er in de finale weer bij, want dat is ook een ontzettend goed paard.”
Lees hier het complete bericht

Graziano

Tussenklassementsleider Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp) liep onder Micky Morssinkhof met een safe nulrit naar de vijfde plaats in de klasse Z.
Lees hier het complete bericht

Bron: Jenneke Smit voor KWPNDeel dit bericht