Highway M TN en Grandorado TN leiden in hengstencompetitie

17 januari 2017

Op donderdag 2 februari worden de finales van de Blom Hengstencompetitie verreden op de KWPN Stallion Show. In de tussenstand na drie wedstrijden gaan de Eldorado van de Zeshoek-zonen Highway M TN en Grandorado TN in het L en M aan de leiding. Beide zijn in mede-eigendom van Team Nijhof.

Met twee zeges op zak kan in de klasse L niemand om de opvallende Highway M TN(Eldorado van de Zeshoek uit Zelena van Chellano Z, fokker Peter Verdellen Paarden Fok & Opfok uit Horst) onder Patrick van der Schans heen. De met veel afdruk springende hengst pakt de leiding in het tussenklassement met 73 punten

Grandorado

Hoewel titelverdediger Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek uit Charmieque elite IBOP-spr EPTM-spr sport-spr van Carolus II, fokkers M. Rietberg en D.J. Verhoeven uit Holten) met Willem Greve gister nipt verslagen werd door Isah Cup-kampioen Global Express (Oriënt Express uit Dame Ricard van Laudanum xx, fokker E.A.R.L. Haras de Gisloterie uit Sainte Marquerite d’Elle) onder Lennard de Boer, gaat hij nog wel aan de leiding in het tussenklassement. Het verschil tussen beide toptalenten is slechts twee punten.

El Clarimo

Ook in de klasse Z/ZZ staat een Team Nijhof-hengst in de top 3 van de tussenstand. De op ZZ-niveau uitkomende El Clarimo (Clarimo uit Ulrika I van Limbus, fokker Birgitta Jonasson uit Linderoed) staat met 38 punten onder Zoï Snels namelijk op de derde plaats.

Bekijk hier de volledige tussenstand

Bron: KWPN, bewerkt door Hippisch Achterhoek

Lees ook:
‘Schoolvoorbeeld’ Highway M TN vooraan in hengstencompetitieDeel dit bericht