Patrick Wormgoor met Soef

Hippisch Achterhoek Bokaal wederom voor Patrick Wormgoor met Soef

8 augustus 2019

Patrick Wormgoor heeft zich met zijn eigen Welsh fokproduct Soef, na een fantastisch menseizoen geplaatst voor deelname aan het NK Samengesteld Mennen op de Hietmaat in Hengelo (G.) op 6 en 7 september. Na een zege op SWM Eefde-Gorssel, won de combinatie later in het seizoen het districtskampioenschap in Wenum Wiesel. Bovendien pakten de ze voor het tweede jaar op rij de Achterhoek Bokaal Vaardigheid en de Hippisch Achterhoek Bokaal Dressuur & Vaardigheid mee.

Wormgoor, Soef en vaste groom (en partner) Ellen Lievestro begonnen het outdoorseizoen op 6 en 7 april met een zege in Eefde/Gorssel. Ze lieten er negen deelnemers achter zich en wonnen zelfs met ruim 20 punten voorsprong. “We liggen op schema zo”, aldus Wormgoor na afloop.

Om zich te kunnen plaatsen voor deelname aan het NK, nam Wormgoor op 13 en 14 juli deel aan het districtskampioenschap in Wenum Wiesel. De dressuur leverde hem met 46,17 strafpunten al de eerste plek op in de tussenstand en daar kwamen in de vaardigheid geen strafpunten bij. “Niet verkeerd tot op heden”, aldus Wormgoor na dag 1.

Met een voorsprong van 10 punten startte de combinatie de volgende dag in de marathon. En daar behaalde hij met Soef de tweede plaats, ruim voldoende voor de eindoverwinning.

Persoonlijk record

Patrick Wormgoor: “Zaterdag begonnen we met een dijk van een dressuurproef die goed was voor 46.17 strafpunten! Een nieuw persoonlijk record, maar vooral een machtig fijn gevoel. Vervolgens een vaardigheid uit het boekje. De opdracht voor de marathon was duidelijk: kop erbij en binnen hengelen de overwinning. Soef was op de marathondag niet op zijn allerbest, maar we hoefden gelukkig ook niet tot de max te gaan. Met een heel klein verschil de marathon afgesloten met een tweede plek. Meer dan genoeg om de wedstrijd en daarnaast ook het Districtskampioenschap Oost te winnen. Hiermee regelrecht geplaatst voor het NK dat in Hengelo zal worden georganiseerd bij onze club. Nu lekker verder trainen richting het NK. Nieuw doel en nieuwe uitdaging!”

Hippisch Achterhoek bokaal

Tussendoor werd Soef ook nog authentiek aangespannen en nam hij met Patrick deel aan drie van de vier wedstrijden om de Achterhoek Bokalen. De Achterhoek Bokaal Vaardigheid en de Hippisch Achterhoek Bokaal Dressuur & Vaardigheid werden voor het tweede jaar op rij zijn prooi.

Er werden Welsh-veulens geboren. En Wormgoor en Lievestro namen deel aan Welshkeuringen met onder meer het reserve dagkampioenschap op de NWPCS-keuring in Assen voor hun fokproduct Newchallenge Rhoswena als resultaat.

Bekijk hier de eindstanden van de Achterhoek Bokaal Mencompetitie

Bron: NWPCSDeel dit bericht