HK KWPN: Achterhoeks gefokte Arlando en Ampère aangewezen

3 februari 2018

A. Hofenk uit Toldijk  fokte twee nakomelingen van Arlando uit dezelfde merrielijn die beide werden geselecteerd voor de tweede bezichtiging op de KWPN Hengstenkeuring. Van die twee werd 310 Kojack (Arlando x Uphill) aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en uitgenodigd voor de kampioenskeuring. Daarin werd hij vierde. Verder werd ook de in de Achterhoek gefokte 301 Ampère x Florestan I aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Kojack komt uit de elitemerrie Fioretta (v. Uphill), een halfzus van de eveneens voor de tweede bezichtiging geselecteerde Kanjer. Beide komen namelijk uit de ster preferente Jiovette (Flemmingh x Nimmerdor). Jiovette is onder meer ook de moeder van de eerder voor het verrichtingsonderzoek aangewezen hengst Valentino (v. Riverman) die in Amerika Prix St. Georges en Inter I loopt en diens volle zusje Equestricons Ziggy, die eveneens op Prix St. Georges en Inter I-niveau is uitgebracht.  Deze Holsteiner stam 4, oorspronkelijk een springstam, bracht eerder al de KWPN goedgekeurde hengst Derrick (v. Lucky Boy xx).

Ampère x Florestan I

301 NN, (Ampère x Florestan I) werd gefokt door Marcel Roerdink uit Winterswijk. Hij heeft hem in mede-eigendom met Reesink Horses. Lees meer »»Deel dit bericht