Leonie Hesselink. (Instagram Leonie Hesselink)

Interview met Leonie Hesselink: Achterhoekse amazone en Miss World Nederland 2018

11 juni 2018

De 25-jarige geboren en getogen Winterswijkse springamazone Leonie Hesselink is gisteren gekroond als Miss World Nederland 2018. Hesselink noemt zichzelf een ‘paardenmeisje in hart en nieren’. “Maar helaas staat het rijden momenteel op een laag pitje”, vertelt ze aan Hoefslag.

“Ik ben op dit moment ook aan het afstuderen, en was eigenlijk op zoek naar iemand die mijn paarden een poosje voor me zou rijden. Tot ik zelf weer tijd zou hebben, in elk geval Maar nu komt Miss World Nederland ertussen. Ik ben dus bang dat ik de komende tijd ook niet veel tijd voor ze zal hebben. En daar baal ik best wel van!”

“Ik ben heel weinig thuis, omdat ik veel modellenwerk doe in het binnen- en buitenland. Ik voel me best wel schuldig tegenover die arme paarden van me. Maar ik denk dat ze momenteel heel erg genieten van hun vakantie op de weide!”

Jonge paarden

“Ik heb lang bij hengstenstation Radstake gewerkt, tot ik ging studeren. Daar deed ik vooral de jonge paarden. Da’s ook mijn favoriete bezigheid: beleren vind ik gewoon het leukste om te doen en ik ben er ook best goed in. Ik breng ook jonge paarden uit, in het springen. Sommige paarden heb ik tot in het M of het Z uitgebracht. Ik verkoop ze dan door, en dan koop ik opnieuw een jonkie, een nieuwe uitdaging. Momenteel heb ik er drie staan: een Indoctro, een Quasimodo en een El Salvador.”

Bekijk het volledige interview op Hoefslag.nlDeel dit bericht