Ibiza-zoon Idrissimo voor 28.000 euro naar Oekraïne

6 juni 2017

Voor hengstveulen Idrissimo werd zaterdag 3 juni op de Summer Mixed Sales in Vechta 28.000 euro betaald. Daarmee werd de zoon uit de eerste jaargang van de door Luc Boogert uit Winterswijk gefokte Ibiza (Desperado x Jazz) het op één na duurste veulen.

Ibiza was als veulen zelf met 72.000 euro de veilingtopper van veulenveiling Midden Nederland. Zijn zoon Idrissimo (mv. Belissimo M) werd zaterdag aangekocht door een Oekraïense stal

Ibiza is gefokt uit de bekende Wendy-stam van Huub van Helvoirt. De KWPN-hengsten Zhivago (v. Krack C), Charmeur (v. Florencio) en Zuidenwind (v. OO Seven) komen ook uit deze lijn.

Oldenburgs en Hannoveraans dekbrevet

Als tweejarige werd hij goedgekeurd bij het Oldenburger Verband en in de aansluitende veiling door Ad Valk en Eugène Reesink voor 170.000 euro verkocht aan Vasco Janke uit Jesteburg.

Vorig jaar liep de voshengst een goede veertiendagentest in Adelheidsdorf. Daar scoorde hij gemiddeld een 8,81 voor de dressuuronderdelen, de op één na hoogste bij de dressuurhengsten. Vervolgens verdiende hij een dekbrevet op voorjaarskeuring van het Hannoveraanse stamboek.

Video Indrissimo

Bron: Oldenburger PferdeDeel dit bericht