IJslander Fengur vertoont zijn kunsten

9 augustus 2016

Het IJslander paard Fengur verhuisde, vanwege de liefde van zijn baasje Marianne, van Zwitserland naar Winterswijk. Zondag stal hij, in een show, de harten van veel Winterswijkers.

De IJslander Fengur kwam in het najaar van 2014 naar Winterswijk, omdat zijn baasje Marianne Schlumpf (inmiddels Jansen) hier naartoe verhuisde voor de liefde. Marianne stal het hart van Winterswijker Caspar Jansen, met wie ze vorig jaar trouwde.

Caspar vertelt: “Met een Freelander met een trailer er achter heb ik de twee in Bern opgehaald. Ik weet het nog goed. Bij de stal van Fengur waren geen slaapplaatsen en wij hebben die nacht in de trailer geslapen. Het was enorm koud.”

Show

En Fengur? Die stal afgelopen zondag de harten van vele Winterswijkse paardenliefhebbers. In zijn eerste show voor publiek liet hij, onder begeleiding van Marianne en Caspar, zijn kunsten zien.

Marianne was voor aanvang best zenuwachtig. “Het was voor het eerst dat Fengur zijn kunsten voor het grote publiek vertoonde”, vertelt ze.

De slimme Fengur deed het goed en kreeg veel applaus van de aanwezigen. De IJslander deed precies wat Marianne de afgelopen jaren met hem geoefend heeft: hij gooide een hoelahoep over zijn hoofd en om zijn hals, deed ringen om een kegel, apporteerde, voetbalde als een Finnbogason en maakte aan het einde nog een mooie buiging.

Koetsenrit

De demonstratie was na afloop van een koetsenrit van Menvereniging Winterswijk Oud Gerij, waar Fengur nog aangespannen voor een blinkend gepoetste koets uit 1800 liep. Het drietal gaf de demonstratie voor de aanwezige menners en nog wat meer mensen die speciaal voor de show naar de accommodatie van de WR&PC waren gekomen.

Bron: PassieMedia voor Hippisch AchterhoekDeel dit bericht