Bart Veeze met Imposant

Imposant op imponerende wijze naar VSN-winst

28 december 2016

Bart Veeze (Lochem) kwam vandaag met twee paarden in actie in de finale van de VSN Trofee. Het lukte hem bijna om zich met beide te plaatsen voor het overrijden, dat als laatste en beslissende onderdeel in deze finale geldt. Helaas bezette Dream Boy-dochter Imagine – die zich zeer goed liet zien onder Bart – de ondankbare zesde plek, waardoor ze een finaleplekje nét misliep. Dat gold niet voor Wynton-zoon Imposant, die zich via de tweede positie in de eerste ronde plaatste voor het overrijden. Hij scoorde een fraaie 9,3 voor de draf en een 9,0 voor zijn galoppade. In stap bleef de score hangen op een 7,5 omdat Imposant daarin wat spanning opbouwde.

De finalepaarden werden overgereden door niemand minder dan de Duitse topamazone Eva Möller en opnieuw wist Imposant te imponeren. Möller was onder de indruk en beoordeelde hem met het hoogste cijfer, waardoor hij de overall winst naar zich toetrok en zich VSN-winnaar 2016 mag noemen. Leuk detail is dat beide paarden eigendom zijn van Theo Driessen, die natuurlijk bijzonder ingenomen was met dit succes.

“Beide paarden hebben zich heel goed laten zien”, vertelt Bart enthousiast. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel een beetje van baalde dat Imagine net buiten het overrijden viel. Ze liep zó fijn! Vanaf de kant kreeg ze ook veel complimenten. Hoe dan ook: ik heb twee heel fijne paarden in handen voor de toekomst, want talentvol zijn ze allebei! Imposant en Imagine krijgen nu eerst even vakantie en daarna pak ik de training rustig weer op.”

Bron: Stal VeezeDeel dit bericht