Jade Woeltjes met Daddy Cool. Foto: odD Fotografie

Jade Woeltjes geselecteerd voor Rabo Talentenplan

5 oktober 2016

De net 15-jarige Jade Woeltjes uit Aalten in met haar paard Daddy Cool (v. Kreator xx) geselecteerd voor de Rabo KNHS Nationale Beloftentrainingen, kortweg het Rabo Talentenplan genoemd.

Tijdens de Rabo Talentendag op woensdag 31 augustus 2016 zijn in totaal zestien spring-, 34 dressuur-, vijftien eventing- en drie para-dressuurcombinaties geselecteerd voor het nieuwe seizoen.

Beloftentrainingen

De Beloftentrainingen bestaan uit regionale trainingen van toptrainers, afgewisseld met centrale trainingen zoals proefgerichte clinics of parcourstraining. De KNHS-bondscoaches spelen hierbij een belangrijke rol. Ze wonen de centrale trainingen bij en overleggen met toptrainers over de ontwikkeling van de ruiters. De trainingen worden verzorgd door de trainers uit het trainersplatform.

Beloftestatus

De ruiters en amazones die met hun paard of pony voor de Beloftentrainingen geselecteerd zijn, krijgen een door de KNHS en NOC*NSF erkende Nationale beloftestatus. Met deze status kunnen ruiters/amazones gebruik maken van de faciliteiten die de Regionale Netwerken (verenigd in het Olympisch Netwerk NL) in hun regio bieden. Ook biedt een Nationale beloftestatus bepaalde voordelen in combinatie met school en studie.

Lees hier meer over het Rabo Talentenplan
Bekijk hier een lijst met alle geselecteerden

Bron: KNHSDeel dit bericht