Jan Slotboom overleden

31 mei 2017

Van Menvereniging ‘In Stap en Draf‘ ontvingen we een ‘In Memoriam’ van het overlijden van Jan Slotboom.

“Met Fietsemaker Jan ……” , we zullen het nooit meer horen.

Jan was er voor de mens achter het paard, de man op de bok. Zelf mende hij recreatief maar een hindernis nemen op wedstrijdniveau was een passie van hem en een nat pak voor de groom hoort er dan bij.

Een jaarrit bij de buurtvereniging rijden betekent meer kilometers maken dan de rest: zijn viervoeter hield niet van stoetrijden en dus werd menige omweg ingelast om vervolgens tegelijkertijd met de stoet te arriveren op de stop.

Het organiseren met en voor ‘In Stap en Draf’: je kon altijd op hem rekenen.

Wanneer hij de werkplaats van ‘Fietsemaker Jan’ om kon toveren tot verenigingskantine, dan deed hij dat. Het Kieftendorp als uitvalsbasis van arresleetochten, de snertrit in november, maar ook voor lezingen en de Nieuwjaarsborrel met de Nieuwjaarsrolletjes in de melkbus, worst, kaas en het ei – om te toasten op het Nieuwe jaar. Het ‘fietsemakertje’ werd bovendien door hem ingezet om de onderlinge band te versterken.

Voorzitter zijn ging hem goed af, al dacht hij hier zelf anders over: hij vond zich nuttiger wanneer hij als cateraar de handen uit de mouwen mocht steken; een warm soepje rondbrengen en [gratis] koffie schenken, dat deed hij liever.

De Menmeerdaagse afgelopen weekend heeft hij niet meer actief mogen meemaken, wel informeerde hij nog hoe het gegaan was, tonend zijn warme belangstelling voor de club en de mens.

Jan Slotboom, 24 jaar het gezicht van ‘In Stap en Draf’ als bestuurlid en daarna 5 jaar als commissielid, heeft zich tomeloos, onbaatzuchtig en met vooral een onuitputtelijk enthousiasme ingezet voor de vereniging.

De vereniging is hem veel dank verschuldigd.

Een fijn mens is heengegaan op zondag 28 mei 2017; zijn gedachtegoed is een voorbeeld voor ons.
We wensen zijn naasten heel veel sterkte de komende tijd.

Menvereniging ‘In Stap en Draf’Deel dit bericht