Jean-René Luijmes bijna in top 100 FEI wereldranglijst na CDI4* Lier [update]

6 maart 2018


Internationaal dressuurruiter Jean-René Luijmes uit het Achterhoekse Silvolde staat met 1570 punten op plek 104 in de FEI World Dressage Rankings. De vijfde en zesde plek met Aswin op CDI4* Lier (België) afgelopen weekend hebben aan deze stijging op de ranglijst bijgedragen.

In totaal hebben de 33-jarige Luimes en Aswin nu vijftien internationale dressuurproeven gereden die meetellen voor het resultaat op de ranglijst. Hun eerste wedstrijd in het buitenland reed het stel vorig jaar op het CDIO3*in Hickstead (Groot-Brittannië) waar ze deel uitmaakten van het zilveren Nederlandse team in de Nations Cup.

CDI4* Lier

Op vrijdag behaalde Luimes en Aswin het beste Nederlandse resultaat in de Grand Prix op CDI Lier. De Achterhoeker scoorde met de Sandreo-zoon 67,978%, goed voor de zesde plaats. ‘Niet helemaal foutloos en mocht allemaal wat scherper’, zegt Jean-René zelf op Facebook.

Op zondag in de afsluitende Kür op Muziek werden Luijmes en Aswin vijfde met 72.575%. Luijmes: ‘Echt super tevreden en met een goed gevoel naar huis gegaan! Weer een hoop geleerd en weet dat het nog beter en foutlozer kan!’

Geplaatst door Jean-René Luijmes op maandag 5 maart 2018

Op eigen kracht naar de top

Update: Het magazine ‘Dressuur’ plaatste een mooi artikel over Jean-René Luijmes op haar website.
Klik hier om het te lezenDeel dit bericht