Jean-René Luijmes en Aswin (v. Sandreo) na de vetcheck en een lichte training op Engelse bodem.

Jean-René Luijmes tweede op internationale kür-debuut Hickstead

31 juli 2017

De Achterhoekse dressuurruiter Jean-René Luijmes werd een week voor het internationale concours in Hickstead door bondscoach Rien van der Schaft gebeld met de vraag of hij met Aswin (v. Sandreo) van Annette Bruil-Hofs deel wilde uitmaken van het Nations Cup team in het Engelse plaatsje. Na een hoop geregel ging hij afgelopen weekend dan ook van start in Hickstead, vlakbij Londen. Daar presteerde het duo boven verwachting met een tweede prijs in de Kür op Muziek en een zilveren medaille voor het landenteam.

Afgelopen dinsdag ging Jean-René met een geleend vrachtwagentje op weg en reisde midden in de nacht met de boot naar Engeland. De volgende dag kwam Aswin glansrijk door de veterinaire keuring en heeft Luijmes hem nog licht getraind.

 

 

Twee dagen later, op vrijdag, stond de Grand Prix op het programma en daarin scoorde Luimes 70,16% . ‘Achtste geworden in de Grand Prix! En mijn tweede B kader score gehaald! En staan derde met het Team!’ meldt de dressuurruiter uit Silvolde blij op Facebook. Voor het team reden ook Stephanie Beek-Peters met Bernardau, Stephanie de Frel met Beach Boy en Katja Gevers met Thriller.

Zilver

Het team stond dus derde, maar mede door een mooie score van ruim 73% van Jean-Rene Luijmes in de Kür, klom het team op zondag naar de tweede plaats. Zelf werd Luijmes als beste Nederlander ook tweede.

 

 

Topper

Een prachtig resultaat dat natuurlijk gevierd moet worden:

 

 Deel dit bericht