Jienola M (Dreamboy x Dayano).

Jendelien topper op KWPN Stamboekkeuring in Varsseveld

11 juni 2017

De eerste stamboekkeuring van regio Gelderland vond gisteren, 10 juni, plaats bij Hengstenstation De Radstake in Varsseveld. Met name de springpaarden vielen op door zowel hun schoonheid als kwaliteit. De hoogste score was met 85 voor exterieur en 80 voor springen voor Jendelien van fokker de Radstake.

“Jendelien is een enorm aansprekende merrie met veel rasuitstraling, correct gebouwd met een sterke bovenlijn en een heel hard en goed gesteld fundament. Galopperen deed deze merrie lichtvoetig. Ze sprong heel goed met de schoft naar boven en dan naar voren toe. Een paard met daarbij opvallend veel atletisch vermogen”, aldus Arnold Kootstra die samen met Bart Henstra in de baan stond om te jureren.

Jendelien

Jendelien is een dochter van Carembar de Muze (Glock’s London) uit stermerrie Wendelien (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Zij is op haar beurt een dochter van Dominique (v.Le Mexico). Deze preferente keurmerrie is een volle zus van het 1.60 m-springpaard Esther en via haar moeder een halfzus van het 1.60 m-springpaard Barones en de KWPN-goedgekeurde hengsten Kroongraaf en Candy Surprice.

Juduela

De Radstake is ook eigenaar van de nummer twee qua score: Juduela, een dochter van Harley VDL uit Wuduela (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Deze merrie is een volle zus van het 1.60 m-springpaard Viceroy. “Juduela was ook een zeer aansprekende merrie, heel evenredig gebouwd met een mooi front en een sterke bovenlijn. Ze galoppeerde lichtvoetig en sprong mooi met de schoft omhoog naar boven, waarbij ze achter goed opende en veel vermogen toonde. Deze merrie kreeg van ons 80 punten voor zowel exterieur als springen.”

Jienola M

Er werden naast de springpaarden in Varsseveld ook negen dressuurmerries beoordeeld. Dit gebeurde door Dirk Reijne en Bart Bax. het hoogst aantal punten, 80 voor zowel exterieur als bewegen, was voor de door Jeroen Mol in Overijssel gefokte Jienola M (Dreamboy x Dayano) van Familie Geerdink uit Neede.

“Met haar schofthoogte van 1.80 m zonder meer een royaal ontwikkelde merrie, die ondanks haar grote maat toch zeer goed in verhouding was. Ze liet daarbij een aansprekend hoofd en een mooi front zien. Met een heel fraaie schouder, goede verbindingen in de rug en veel kwaliteit in het fundament. In alle gangen toonde ze opvallend veel souplesse en galopperen deed ze met veel afdruk en een sterk gebruik van het achterbeen.” Jienola M is gefokt bij J. Mol in Diepenheim.

Ze is een dochter van Dreamboy en komt uit elitemerrie Cinola M (v.Dayano), die als veulen kampioen was van CK Overijssel. Grootmoeder van Jienola M is de preferente elitemerrie Winola (v.Flemmingh). Deze merrie werd twee keer Overijssels kampioen. Inola M, een volle zus van Jienola M veranderde van eigenaar op de SELL Veulenveiling Brabant en werd vorig jaar zesde tijdens CK Brabant, waarmee ze tevens een uitnodiging voor de NMK verdiende.

Volledige uitslag

Lees meer op KWPN.nl

Bron: GJ voor KWPN


Bekijk ook:
» Hengstenstation De Radstake
» Stal de Geerke
» KWPN GelderlandDeel dit bericht