Arron Geurink, groom Henk-Jan Hiddink en Welsh A's Beau en Flits. Foto Marcel Roerdink

Jolien Kuenen ment het snelst zonder verkennen

31 oktober 2016

De Kottense Koets’n Kearls sluiten het outdoor menseizoen van Winterswijk en omgeving standaard af met de Mini-Marathon Kotten. De vier hindernissen en het vaardigheidparcours staan, via een ‘buitenrit’ van ruim een uur, kriskras door de Winterswijkse buurtschap Kotten. Ze mogen vooraf niet verkend worden. Jolien Kuenen, haar groom Alex Kruisselbrink en New Forest-pony Lars wisten de hindernissen het snelst en zonder fouten af te leggen.

Maar liefst 37 menners namen deel aan de Minimarathon. Jolien Kuenen won de wedstrijdklasse enkel- en tweespan pony’s met slechts 50,4 strafpunten. In de tien deelnemers tellende rubriek werd Daniël Stronks tweede met 51,8 strafpunten. Derde werd Martijn ten Pas met 52,6 strafpunten.

Tweespan paarden

In de wedstrijdklasse tweespan paarden kwamen 14 deelnemers aan de start. Eerste werd Freek Stronks, gevolgd door Renate Höfkes. Beide hadden 59 strafpunten, maar de vaardigheid gaf de doorslag. Derde werd Aart de Leeuw en vierde Jan Broeze.

Wim te Winkel won met tuigpaard Charlie de wedstrijdklasse enkelspan paard met 60,4 strafpunten. De hobbyklasse kwam op naam van René Plaggenburg met zijn tweespan zwarte Welsh Cobs die 76,8 strafpunten liet noteren.

Tandems

Er namen ook drie tandems deel. Deze rubriek kwam op naam van Arron Geurink die daarmee een tandem-wedstrijddebuut maakte. Ze spande Beau en Flits, twee Welsh A-schimmeltjes, voor elkaar en Henk-Jan Hiddink was haar groom.

Raymond van de Vorle won alleen de vaardigheid.

Uitslag Mini Marathon Kotten 2016

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht