Pam Nieuwenhuis en Zeppe van de IJsseldijk winnen Rabobank GP pony's 2017.  Foto: DigiShots voor Jumping de Achterhoek

JdA: Drie jeugd-GP’s naar Nederlandse amazones

27 november 2017

Ondanks het enorme internationale springgeweld werden drie van de vier Grote Prijzen in het jeugdweekend op Jumping de Achterhoek, gewonnen door Nederlandse amazones. Na Lisa Everts (U25) wonnen Meike Zwartjens (Children) en Pam Nieuwenhuis (pony’s) de finaleproeven. Beste junior op zondagmiddag was de Belg Gilles Nuytens, die in de pony GP ook nog eens derde werd.

Jumping de Achterhoek kende een sterke start. “Het gezelligste concours van Nederland, toch?”, is gastheer Eric Morssinkhof tevreden. “We doen er alles aan om het goed voor elkaar te hebben en kleden de accommodatie speciaal aan voor deze twee weken. Dat geeft al veel sfeer. We kijken al uit naar komend weekend met al die grote namen op de startlijst voor de CSI1* en CSI2* rubrieken”, vertelt Nory Morssinkhof.

U25 op zaterdag

De Enschedese Lisa Everts (21) heeft zich op Jumping de Achterhoek in Vragender op ongekende wijze in de kijker gereden. Nadat ze op donderdag al twee rubrieken won, was ze op zaterdagavond 25 november 2017 de beste in de Grote Prijs voor ruiters tot 25 jaar en dat was geen eenvoudige rubriek.

“Ik heb het geluk dat mijn paard Red Bull is”, verwijst ze naar het energiedrankje waar de ruin naar vernoemd is. “Red Bull is heel ’heet’. Maar hoe harder we gaan, hoe scherper hij wordt en vlug draaien kan hij ook. Ik wilde in de barrage vlot rijden zonder extreme risico’s en dan hopen op een fout bij Maartje”, glimlacht ze.

Lees meer

Drie Grote Prijzen op zondag

Op zondag 26 november worden vanaf 12.15 uur de overige drie Grote Prijzen voor Children, Junioren en pony’s verreden.

Op zaterdag lag ze nog naast haar pony tijdens de teamwedstrijd, maar het winnen van de 1.25m Rabobank Grote Prijs pony’s maakte alles goed voor Pam Nieuwenhuis (14) uit Groessen. “Ja, na de landing van een sprong ging hij ineens linksaf en ik rechtsaf. Wat baalde ik daarvan, want als je voor een team rijdt wil je graag goed rijden.” Toch werd haar team nog tweede en kon Pam het voorval van zich afzetten. “Elke dag weer nieuwe ronde, nieuwe kansen.”

Ook voor Meike Zwartjens (14) uit Raalte kon de dag niet meer stuk. Ze won voor het eerst de Children Grote Prijs en daarmee een nieuw Equipe springzadel met de hengst Gaillard de la Pomme (v. Nabab de Reve).

Pam Nieuwenhuis, die drie paarden en twee pony’s te rijden heeft, kreeg de zege niet cadeau, want het Iers toptalent Tom Wachman reed een droomrit met zijn Flinstone. Toch werd hij tweede, voor de Belg Gilles Nuytens op de ervaren schimmelmerrie Molly van Rolf Morssinkhof. Gilles won even daarvoor de Morssinkhof Rymoplast Grote Prijs voor junioren op 1.40m niveau met Jade S (Diarado) die hij sinds een half jaar rijdt.

Lees meer

Donderdag verder

Jumping de Achterhoek gaat van donderdag 30 november tot en met zondag 3 december verder met internationale springrubrieken, landelijke springfinales om de Louis Venhorst Fourage Trophy, kindermiddag en meer entertainment. Op dinsdagavond 28 november geeft Willem Greve van 19.00 tot 21.00 uur een springclinic aan zes ponyruiters. De toegang is gratis.

Bekijk hier alle uitslagen van de eerste week Jumping de Achterhoek 2017
Bekijk hier al het nieuws van Jumping de Achterhoek


Jumping de AchterhoekDeel dit bericht