Foto Wendy Scholten

Jumping de Achterhoek staat voor de deur

21 november 2017

Wie door Lichtenvoorde rijdt, heeft de posters misschien al zien hangen. Jumping de Achterhoek staat voor de deur. Het internationale springconcours op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender gaat op donderdag 23 november van start en eindigt op zondag 3 december.

De vierde editie is razend populair onder de deelnemers. Zo heeft wereldkampioen Jeroen Dubbeldam zich aangemeld, maar ook topruiters als Marc Houtzager, Gerco Schröder, Willem Greve en Leopold van Asten. Zij krijgen tegengas van beroemde buitenlandse ruiters zoals Marcus Ehning uit het Duitse Borken en de Amerikaanse Reed Kessler .

750 paarden en pony’s

In totaal worden over twee weekenden verspreid maar liefst 750 concourspaarden en pony’s uit twintig verschillende landen ondergebracht in staltenten. Jumping de Achterhoek trapt af met het jeugdweekend (23 tot en met 26 november) voor deelnemers van twaalf tot 25 jaar, die nauwlettend in de gaten worden gehouden door de bondscoaches uit diverse landen.

Rob Ehrens, bondscoach van de senioren, noemt Jumping de Achterhoek een topconcours waar de jeugd zeer veel ervaring op doet, maar ook een visvijver voor de toekomst. Onder de jeugdruiters in Vragender zitten de toppers van later. De parcoursen staan tot maximaal 1.45m hoogte, net als in het tweede weekend van 30 november tot en met 3 december.

Veelzijdig

Jumping de Achterhoek toont haar veelzijdige gezicht, want er is meer dan alleen maar paardensport. Je kan heerlijk dineren langs de ring, shoppen bij de standhouders en dansen tot in de late uurtjes op de vrijdag- en zaterdagavond. Gert van den Hof komt op donderdag 23 november rond 17.15 uur in de hoofdpiste een onbeleerd paard zadelmak maken, een show die deel uitmaakt van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst ‘Meer! In de Achterhoek’.

Optredens

Op dinsdagavond 28 november is er van 19.00 tot 21.00 uur een springclinic door Willem Greve voor ponyruiters die in september de topdrie behaalden tijdens de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal finales in Varsseveld. Er staan tijdens het evenement shows en optredens op het programma, zoals het duet van musicalster Rutger de Vries en Anne-Clair Huis in ‘t Veld op zondagmiddag 3 december vlak voordat de afsluitende Grote Prijs van start gaat.

Pietenspektakel

Voor de kinderen is er op zaterdag 2 december vanaf 14.00 uur het Pietenspektakel met een bezoek van Sinterklaas. Spring op het luchtkasteel van hoofdsponsor Rabobank, haal je pietendiploma, kom gratis ponyrijden, knutselen, een speurtocht afleggen en stel vragen aan een bekende ruiter.

Zadelmak maken met Gert van den Hof

Behalve paardensport op een hoog niveau zijn er ook diverse zakelijke bijeenkomsten, een kindermiddag, meerdere feestavonden, een restaurant aan de piste, diverse stands etc. Kortom alle ingrediënten om van Jumping de Achterhoek 2017 een geslaagde editie te maken zijn aanwezig!

Wil jij zien hoe Gert van den Hof een onbeleerd paard zadelmak maakt? Kom dan op donderdag 23 november naar Jumping de Achterhoek. De demonstratie in de hoofdpiste rond 17.15 uur maakt deel uit van de netwerkbijeenkomst, gesponsord door de Rabobank met als thema ‘Vertrouwen’.
Lees hier meer

Springclinic Willem Greve op dinsdag 28 november

Op dinsdagavond 28 november vindt op Jumping de Achterhoek een springclinic door topruiter Willem Greve plaats. De clinic wordt gegeven aan zes ponyruiters die in de topdrie finishte tijdens de finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal tijdens het Achterhoeks Hipipsch Festijn in Varsseveld.
Lees hier meer

Familie Morssinkhof

In aanloop naar de vierde editie van Jumping de Achterhoek publiceerde de organisatie een artikel over de familie Morssinkhof op haar website. Wie zijn toch al die Morssinkhofjes die deelnemen? En wat zijn het er veel! Dat zie je dan goed, want er rijden zes neven en nichten mee. Wie is nou wie?
Lees het hier

Jumping de Achterhoek is er voor iedereen. De toegang is gratis. Alleen op zaterdagavond 2 december en zondag 3 december wordt er kleine bijdrage gevraagd (Kinderen t/m 12 jaar €2,50 incl. 1 consumptiebon, 12 jaar en ouder €5,- incl. 1 consumptiebon).

Jumping de AchterhoekDeel dit bericht