Jo-anne Koch met Beauty Star.

Kampioenstitels voor Achterhoekse verengingen en ponycombinaties *Update*

10 augustus 2017

De provinciale kampioenschappen dressuur en springen van Gelderland en Flevoland werden vandaag, zaterdag 5 augustus verreden. Het verenigingskampioenschap werd gewonnen door Ponyclub de Liemers uit Beek. Het reservekampioenschap was hier voor ponyclub Gorssel-Zuthphen. Bij de zestallen was de kampioenstitel voor Gorssel-Zuthphen.

Bij de veertien viertallen categorie D was er de tweede prijs voor het Winterswijkse Z-viertal en werd het L viertal van de Winterswijkse Ponyclub derde. Ponyclub Ruurlo behaalde hier de vierde prijs. De Grolsche Ponyclub werd kampioen bij de Categorie A-viertallen.

In de strijd om het clubkampioenschap kwamen diverse leden voor De Pasruiters in actie. De ruiters streden er vol voor waarbij alle springcombinaties foutloos bleven. Een prestatie die slechts een andere club van de twintig deelnemende verenigingen wist te evenaren. Door de goede resultaten mogen de ruiters zich opmaken voor de strijd om de landstitel op de Hippiade eind deze maand.

WR&PC

Koch en Timmermans domineren hoogste dressuurklassen

Ook individueel werd er goed gereden door Achterhoekers. Zo werd Jo-anne Koch met Beauty Star van Ponyclub Varus kampioen in de hoogste dressuurklasse (Z2/DE). In de klasse Z1 dressuur categorie D/E kwam het kampioenslint in handen van Janice Timmermans met haar pony GG Hotshot.

Janice Timmermans

Reservetitels voor Delger en Oonk

Tessa Delger en Thirsa Oonk, beide lid van WR & PC, werden aan het eind van de dag beide gehuldigd als reservekampioen. Delger bewerkstelligde dit door met E-pony Cindi in de klasse L1 dressuur naar scores van 208.5 en 199.5 punten bij elkaar te rijden. Clubgenote Oonk kwam met haar C-pony Amigo in de M1 dressuur in actie en wist met een heel klein verschil op de winnaar ook de tweede te worden. Hierdoor zijn ze verzekerd van een startplek op de Hippiade in Ermelo.

Oonk mocht zich met haar andere troef Beau nog een keer opstellen in de prijsuitreiking. In klasse B springen categorie C werd de combinatie derde.

Tessa Delger

Thirsa Oonk

Ter Braak vierde

Tess ter Braak kwam voor De Pasruiters in actie en sprong zich met haar pony Quantum of Solace naar een vierde plaats. Daarmee bemachtigde de amazone een ticket voor de Hippiade.

Tess ter Braak foto: Hans Rosenbrand

Bekijk hier de uitslag van de dressuur en afdelingsdressuur
Bekijk hier de uitslag van het springen
Bekijk hier de uitslag van het verenigingskampioenschapDeel dit bericht