Kantarina en Kallidin toppers op stamboekkeuring Varsseveld

13 juni 2018

Springmerrie Kantarina (v. Cardento) en dressuurmerrie Kallidin (v. Lord Leatherdale) waren op de KWPN stamboekkeuring in Varsseveld gisteren de aanvoerders van de fokrichting. Er werden met name kwaliteitsvolle springpaarden gekeurd.

Het beste springpaard van de dag was de royale merrie Kantarina, een dochter van Cardento uit een stermerrie van Tangelo van de Zuuthoeve. Gefokt en in eigendom van gastheer De Radstake. Ze kreeg twee keer 80 punten, voor exterieur en springen.

Know My Name deed qua puntenaantal niets onder voor stalgenoot Kantarina, de nakomeling van Dallas VDL uit een stermerrie van Phin Phin, eveneens f/g De Radstake.

Met 75 voor exterieur en 80 voor springen verdiende ook de merrie Kikidola (v. Etoulon VDL mv. Goodtimes f/g A.H.W. & M.B.H. Nieuwenhuis) het sterpredicaat en ook de merrie Kee (v. Berlin mv. Unistar f/g J. te Brake uit Groenlo) kreeg 75/80.

Den jury kon gisteren drie paarden 80 punten voor het exterieur geven. Kiesielottie, een nazaat uit de goedfokkende Lottie-stam, is een dochter van Comme Il Faut uit een ster, preferent en prestatie merrie van Burggraaf. Gefokt en in eigendom van B.M.H. Nijhof uit Rietmolen.

De goedfokkende hengst Grand Slam VDL had ook een dochter in de baan die 80 punten kreeg voor exterieur. Kyra R (mv. Tangelo van de Zuuthoeve f/g J.H. Reukers te Groenlo). Tot slot kreeg Kiek Now S (v. Lavallino ter Klomp mv. Calvado f/g De Radstake B.V.) 80 punten voor het exterieur.

Keur predicaat

Aan het eind van de dag kwamen de merries die het sterpredicaat hadden verdiend terug in de baan voor het voorlopig keur-schap. Ook melde zich daar de negenjarige Ethank You M (v. Berlin mv Caneletto M) gefokt door Veehandel Musterd en in eigendom van A.E.D van Merkestijn. De merrie springt op 1.40m niveau en de jury maakte haar definitief keur. De hoog drachtige merrie Dilana (v. Vaillant mv. Legaat) fokker W.A.J. en K.M.E Winnen, geregistreerden Jeroen Smak en R. J. Steging kreeg eveneens het keur predicaat toegewezen.

Dressuur

Zes dressuurmerries werden ster. De opvallendste was Kallidin. De dochter van Lord Leatherdale uit een merrie van Stedinger (gefokt en in eigendom van C. Thuinte uit Neede) kreeg 70 punten voor exterieur en 80 punten voor beweging.

Lees het verslag op KWPN.nl

Bron: KWPNDeel dit bericht