Bjinse Venderbosch

KNHS: Achterhoekers in hippische kaders

2 januari 2018

De KNHS gaf gisteren een overzicht van de hippische kaders per 1 januari 2018. De nationale kaders bestaan uit de beste combinaties van Nederland, waaronder ook een aantal uit de Achterhoek.

Merel Blom uit Aalten is met Rumour Has It N.O.P. de enige in het Olympisch kader eventing senioren. De combinatie maakte deel uit van het Nederlandse team op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en de Wereldruiterspelen in Caen. Op het WK won het oranjeteam historisch zilver.
Lees meer

Bjinse Venderbosch uit Harreveld is met twee paarden, namelijk het Britse sportpaard Espionage (v. Louella Inschallah III) en de Fins gefokte Lord Mayor (v. Lortino), lid van het A-kader eventing junioren. Hij krijgt les van Team Bleekman. Nadat Bjinse in 2017 Nederlands Kampioen Junioren werd met Lord Mayor werd de combinatie afgevaardigd naar de Europese Kampioenschappen in het Ierse Millstreet, waar hij 7e werd met het team en individueel 9e.
Lees meer

Theo Timmerman uit Varsseveld is sinds 2002 opgenomen in het A-kader mennen vierspan paarden. Op de laatste internationale kampioenschappen (WK 2010, 2012, 2014 en 2016 en EK 2011, 2013, 2015 en 2017) maakte Theo Timmerman deel uit van het Nederlandse team dat de gouden teammedaille veroverde. In 2013, in het Hongaarse Izsák, werd hij tevens individueel Europees Kampioen.
Lees meer

Jarmila Lakeman uit Warnsveld zit in het A-kader endurance senioren. Jarmila beoefent de endurancesport sinds 2003 en heeft bij de jeugd vier EK’s en WK’s gereden. In 2015 heeft Jarmila met Okkie team brons behaald op de Europese Kampioenschappen Senioren in Samorin. Individueel eindigde zij als 23e. KNHS jeugdtrainer Jarmila begeleidde in 2016 als chef d’equipe het Nederlandse Junioren endurance team op de Europese Kampioenschappen in Rio Frio. Zij is nog steeds actief als trainer van de ‘perspectieven’ en chef d’equipe van de endurance jeugd.
Lees meer

Liselotte Verboom uit Hummelo  is opgenomen in het A-kader Reining Young Riders.
Lees meer

Thessa Gilbers uit Varsseveld is met de achtjarige Baumann’s Despino opgenomen in het B-kader dressuur pony’s. Thessa is lid van  PC Varus. Despino is een Westfaals gefokte vosruin van FS Don’t Worry. Havo-scholiere Thessa heeft les van Febe van Zwambagt en haar ambitie is om door te stromen naar het A-kader. In 2016 won ze met Despino zelver op het NK in de klasse Z1. Dit jaar won ze onder meer de kür op het CDI-P in Roosendaal met 74,375%
Lees meer

Bekijk hier het volledige actuele overzicht van de nationale kaders

Bron: KNHS

Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht