KWPN: vruchtbare dag voor Achterhoeks gefokte hengsten

10 december 2017

Op de eerste bezichtiging van het KWPN in Ermelo werden gisteren vier Achterhoekse fokproducten aangewezen voor de tweede bezichtiging in Den Bosch. Een door Ruud Waijers uit Ruurlo gefokte nazaat van Glock’s Toto, een door Jan Huurneman uit Groenlo gefokte Governor-zoon, een bij Leon Eggink in Lochem geboren Glamourdale-nakomeling en een door Theo Gelink uit Lievelde gefokte Governor-zoon.

Alle in de Achterhoek gefokte hengsten die vandaag werden doorverwezen zijn verkocht. De door Huurneman gefokte Kylian (Governor x Flemmingh) is in Achterhoekse handen gebleven. De donkere vos is namelijk van MP Olthof Horses B.V. in Zieuwent.

Olthof is ook eigenaar van de door Leon Eggink uit Lochem gefokte Korlando (Glamourdale x Flemmingh) aangewezen voor de tweede bezichtiging.

Glock’s Toto Jr.

Ruud Waijers fokte 533 Kay (Glock’s Toto Jr. x Dayano). Als eigenaar staat familie van Vliet uit Maasdijk geregistreerd. Theo Gelink uit Lievelde fokte 567 K (Governor x Gribaldi), die door eigenaar VDL Stud uit Bears in Ermelo werd voorgesteld.

Er werd ook een Glock’s Toto-nakomeling doorverwezen die niet in de Achterhoek werd gefokt, maar wel in Achterhoekse handen is. Het gaat hier om 522 King Karim (mv. Painted Black), gefokt door K.J. Kiestra uit Blokzijl en eigendom van E.A. Nijland uit Barchem.

Tien van Governor, negen van Toto Jr.

Met deze 29 geselecteerde hengsten is het voorlopige totaal uitgekomen op 116 dressuurhengsten voor de tweede bezichtiging. Op de nakeuring op 16 december kunnen daar nog hengsten aan toegevoegd worden. Met tien geselecteerde zonen was de vandaag zeer succesvolle vererver Governor heer en meester. ‘De zonen die we hebben geselecteerd voor Den Bosch vormen een uniforme groep, goed bewegende hengsten. Ook de eveneens van Totilas-afstammende Glock’s Toto Jr. deed met negen zonen van zich spreken, van hem hebben we goed bewegende zonen met maat en formaat kunnen uitnodigen voor Den Bosch’, vertelt juryvoorzitter Bert Rutten.
Lees het gehele verslag hier

Bekijk hier alle Achterhoeks gefokte doorverwezen hengsten
Bekijk hier alle uitslagen

Bron: KWPN


Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht