HK KWPN: Graziano en Highway M TN winnen Hengstencompetitie

2 februari 2018

Op safe gaan komt niet in het woordenboekje van Zoï Snels en zijn vechtjas Highway M TN (v.Eldorado van de Zeshoek) voor. Met een daverende barragerit stelden ze gisteren op de KWPN Hengstenkeuring zowel de dagprijs als de competitiewinst veilig van de Blom Hengstencompetitie klasse M. Nadat die andere favoriet voor de eindzege, Global Express, de nul niet wist vast te houden in het basisparcours van de klasse Z was de weg vrij voor de goed springende Graziano onder Micky Morssinkhof. Met een mooie nulrit (en een vierde prijs in de dagwedstrijd) pakten zij de eindoverwinning.

Dubbelslag voor magische Highway M TN in klasse M

Met de druk op de schouders reed Zoï Snels als achtste en laatste barragekandidaat binnen. De competitiewinst was, dankzij de grote voorsprong in het tussenklassement, al zo goed als zeker maar dat belette het duo niet nogmaals alles uit de kast te halen. En met succes, want ze reden het razendsnelle resultaat van Bart Bles en de geweldig springende Der Senaat 111-zoon Heathrow (uit Zuhr van Dollar de la Pierre, fokker J. Timmer) aan diggelen. Een dubbelslag! “Dit was het doel! Hier hebben we echt naar toe gewerkt en als het dan zó uitpakt, is dat genieten voor het hele team. Highway M TN is een uitzonderlijk paard. Je drukt op een knopje, en dan win je”, lacht Zoï Snels. Een prachtig resultaat voor de Eldorado van de Zeshoek-zoon van Team Nijhof, die door Peter Verdellen gefokt is uit de Chellano Z-dochter Zelana PROK.

Lees verder »»

Overwinning in klasse Z voor constante Graziano

Onder Lennard de Boer stond Global Express op gelijke hoogte in de tussenstand met Graziano (Baltic VDL uit Rienaldine ster van Great Pleasure, fokkers Henk en Andreas Barenkamp) onder Micky Morssinkhof. Foutloos blijven in de finale was de opdracht om het verschil te maken, en daarin slaagde alleen laatstgenoemde. “In de barrage reed ik een stomme afstand naar de laatste oxer waardoor we een foutje kregen maar daar kon Graziano niets aan doen. Hij deed weer super zijn best en ik ben trots dat hij de hengstencompetitie heeft gewonnen”, vertelt de amazone, die de hengst enkele maanden geleden overnam van Steven Veldhuis.

Lees verder »»

Bron: JS voor KWPNDeel dit bericht