Jenthe merrie 2014

Negen Achterhoekse merries ster op stamboekkeuring Brummen

22 juni 2017

Onder wel zeer zonnige omstandigheden, het kwik steeg tot wel 36 graden, vond donderdag 22 juni de KWPN stamboekkeuring in Brummen plaats. Er werden ook sterpredicaten uitgedeeld aan Achterhoekse paarden.

Zo kwamen de Winterswijkers Geert Wassink en Marcel Roerdink ieder met een eigen gefokte, driejarige Ampére naar Brummen. Wassink is eigenaar van J’Adore, een dochter van Ampère uit een Don Primaire-merrie. Roerdink is eigenaar van Jenthe,  een Ampère-dochter uit een Florestan I-merrie. ‘Bij de geboorte van de veulens zeiden we gekscherend, ‘over drie jaar gaan we naar de Merriekeuring en dan zullen we eens zien welke de beste is’, vertelt Marcel Roerdink.

Kratje bier

‘Hoe mooi kan het dan zijn dat drie jaar later tijdens de merriekeuring in Brummen de twee merries dan ook nog eens in dezelfde groep de strijd aangaan. Het was een close finish maar de Ampère van Geert  behaalde 5 punten meer. ‘s-Avonds heb ik maar een kratje bier gebracht en konden we beiden toosten omdat beide merries het sterpredicaat hebben ontvangen.’

Bij de driejarige  dressuurmerries werden ook de Achterhoekse Jayanti SW (Fellini x Sandreo) van fokkers Sander Snijders en Eric Westervelt  en Joan-Marie (Fürst Romancier x Sandro Hit) van fokker G.J. Kappert beloond met het sterpredicaat.

Oudere dressuurmerries

Verder werden drie oudere Achterhoekse merries ster: de vierjarige Indira Amazing Star x San Remo) van fokker Vincent te Poele, de even oude Isabeau (Charmeur x Sandro Hit), gefokt door Theo Gelink en van H. Slegt en de negenjarige Dodona’s Fantasy, gefokt door Derksen en van C.C. Kappert.

Springmerries

Vier Achterhoekse springmerries werden gepromoveerd naar de sterstatus. In de groep driejarigen waren dat Jadine (Tangelo van de Zuuthoeve x Quattro) van fokkers familie Breukink, Josephin (Zambesi x Berlin) van fokker G.B.M. Berendsen en Janory (I’m Special de Muze x Cardento) van fokkers familie Kuipers.

Daarnaast was er het predicaat ster voor de vijfjarige Helena (Ultimo x Flemmingh) van fokker G.P. Miedema.

Centrale Keuring

Voor de merries die ster zijn geworden staat nu op vrijdag 7 juli 2017 de Centrale Keuring van Ermelo op het programma en gaan ze op voor het keur predicaat.

‘Als fokker vind ik de predicaten nog steeds van toegevoegde waarde’, zegt Marcel Roerdink. ‘Je fokproduct wordt op waarde geschat. Natuurlijk is het maar een momentopname en moet je altijd geloof in je eigen fokproducten houden. De eigen filosofie onderscheidt de fokkers en dat maakt het alleen maar interessant. Op zo’n dag krijg je allerlei fokcombinaties te zien en daar kun je van leren.’

Uitslagen KWPN stamboekkeuring BrummenDeel dit bericht