De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal klasse M-Z-ZZ werd vorig jaar gewonnen door Cejay Joosten, hier met Bert van Kooten.

Laatste selectie Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal

8 september 2016

Op het ponyconcours in Dinxperlo komende zaterdag 10 september is de laatste selectiewedstrijd voor de finales om de Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal op het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld.

De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal is ontstaan met het idee om de ponyspringsport op regionaal niveau een extra impuls te geven en dat sprak Van Kooten direct aan. “De jeugd is ontzettend belangrijk en moet je stimuleren om zich te ontwikkelen tot goede opleiders van paarden. In de toekomst kan daar nog wel eens een tekort aan ontstaan en als dat gebeurt, zal Nederland lang niet meer zoveel goed afgerichte paarden kunnen exporteren als nu”, vertelt Bert van Kooten.

Anemone Horse Trucks sponsort veel in hippisch Nederland. Naast talrijke paardenevenementen ondersteunt Van Kooten al elf jaar het JongKWPN, maar ook de Masterclass Tuigpaarden en dit jaar voor het eerst het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. “Voorwaarde is wel dat het sponsorgeld daar terecht komt waar het hoort en dat we er een goed gevoel bij hebben. De Achterhoek Anemone Horse Trucks Bokaal voldoet daar op alle fronten aan.”

Voor de winnaars van de kleine bokaal (klasse L) en de grote bokaal (klasse M, Z en ZZ) liggen er geldprijzen van respectievelijk 100 en 150 euro klaar en een deken van Anemone Horse Trucks. De nummers twee en drie krijgen naast een goed gevulde envelop een zadeldekje van de sponsor.

Schrijf je in door een KNHS-inschrijfformulier te mailen naar:renate.bouwmeester69@gmail.com

Bron: Achterhoeks Hippisch Festijn VarsseveldDeel dit bericht