Thijs ten Wolde met Haflinger Lena voor de Dokterswagen. Foto: Daniëlle Carrière

Leden Menvereniging Winterswijk in top 3 authentieke rit

2 juli 2017

Thijs ten Wolde en Bertus Kruisselbrink, beiden leden van Menvereniging Winterswijk Oud Gerij zijn vandaag in de top 3 geëindigd tijdens de open rit met authentieke koetsen en replica’s in Winterswijk.

Er hadden zich 12 aanspanningen voor de tocht aangemeld. Juryleden waren het echtpaar Meerdink uit Kotten en het echtpaar Hoftijzer uit Aalten. Winnaar werd Familie ten Hove uit Ermelo die de zwarten Benito en Majesteit, een Gelderse en een Groninger, voor een nieuwe Shooting Break replica had lopen.

Vierwielige dokterswagen

Thijs ten Wolde, lid van de organiserende vereniging, werd tweede. Hij mende een vierwielige dokterskoets replica uit 2009. Hij, zijn hond en Haflinger Lela werden vergezeld door kleindochter Brecht Klok. Brecht won de dag ervoor nog bekers won met Lela onder het zadel op het Haflingerweekend in Ermelo.

Victoria uit 1800

Op de derde plaats eindigde Bertus Kruisselbrink, eveneens lid van Menvereniging Winterswijk, met zijn zelfgefokte KWPN-schimmels Nienke en haar zoon Dino. Kruisselbrink had zijn gerestaureerde Victoria uit 1800 voor de gelegenheid weer mooi opgepoetst. Edith en Raymond Meekes en Annie Bollen zaten er bij op de koets.

 Deel dit bericht