Matti Heideman werd derde in de rubriek ponytweespannen klasse 2 en 3. Foto: Daniëlle Carrière

Leden ‘In Stap en Draf’ succesvol op eigen SWM Hengelo

10 oktober 2016

Melanie Becker behaalde afgelopen weekend op de Samengestelde Menwedstrijd in het Gelderse Hengelo het minst aantal strafpunten (118,06) en won daarmee met haar paard Yoep de rubriek enkelspan paard klasse 3. Melanie is woonachtig in het Zuid-Hollandse Klaaswaal, maar wel lid van de Achterhoekse menvereniging ‘In Stap en Draf’. Van deze organiserende vereniging wonnen ook de leden Jurgen Bolt en Patrick Wormgoor een rubriek.

“Mooie afsluiter van het seizoen!”, zegt Melanie op Facebook. “De Samengestelde menwedstrijd te Hengelo was weer een leuke wedstrijd. Yoep heeft het super gedaan, tweede in de dressuur, tweede in de vaardigheid en eerste in de marathon…Dus eerste overall, Super Yoep! En als kers op taart ook nog club-kampioen.”

Goede comeback

Voor de vijfjarige Welsh sectie C-pony New Challenge’s Sovereign (Soef) was SWM Hengelo het debuut, vandaar dat Patrick Wormgoor hem in de impulsklasse startte. Voor Patrick was de menwedstrijd een comeback, aangezien hij eerder al klasse 3 heeft gereden met andere pony’s. Een goede comeback, want Patrick en Soef wonnen de dressuur met 52,64 strafpunten, hadden een bal in de vaardigheid en werden tweede in de marathon. Het leverde hen de winst op in de impulsklasse met in totaal 136,26 strafpunten.

Patrick op Facebook: “Wat ben ik trots op onze Soef. Zoveel tegenslagen met hem gehad en vaak de moed willen opgeven. Na dit weekend weet ik dat we er goed aan hebben gedaan hem de tijd te geven en niet op te geven. Soef deed vandaag meer dan zijn best in de marathon. Op minder dan 4 seconden verschil tweede in dit onderdeel. Vanwege het gebrek aan wedstrijdritme in de eerste hindernis ff de weg kwijt. De volgende hindernissen gingen perfect. Wat bleef hij er aan trekken. Oortjes erop en gaan. Wat een genot.”

Tien tandems

Er deden maar liefst tien tandems mee in Hengelo. Jurgen Bolt won de rubriek met vier ponytandems klasse 1 en 2 met een strafpuntentotaal van 157,33. Jurgen reed een mooie dressuurproef met slechts 51,04 strafpunten. De vaardigheid ging foutloos en binnen de tijd en de marathon won hij, waardoor de voorsprong op de nummer twee in zijn rubriek maar liefst 20 strafpunten was.

Bekijk hier alle uitslagen

Fotoalbum

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht