Ginouque Schuurmans

Leden De Vestingruiters en Ponyclub Groenlo domineren op eigen bodem

20 juni 2017

Vorige week werd er in Lievelde in de avonduren en in het weekend volop gestreden in diverse spring- en dressuurrubrieken. Leden van de organiserende club, De Vestingruiters en Ponyclub Groenlo, kaapten op eigen bodem menig prijs weg. 

Op de dinsdagavond was het de beurt aan de pony’s, die met hun ruiters en amazones streden in de dressuurring. In de klasse BB dressuur bezette Meve Adema de eerste prijs met 195 punten. Wietse Klein Gunnewiek won de klasse B dressuur, terwijl Jolijn Klein Gunnewiek in diezelfde klasse het witte lint in ontvangst mocht nemen.

Maud Pasman

L1 dressuur gedomineerd door leden

In de klasse L1 dressuur kon de concurrentie niet om de leden van Ponyclub Groenlo heen. Maud Pasman werd daarin met 199 punten tweede, terwijl Petra Huirne met 194 punten zich als derde mocht opstellen in de prijsuitreiking. In de andere L1-rubriek was het rode lint voor Sanne Breedijk nadat zij 189 punten voor haar proef noteerde.

Petra Huirne

Een dag later kwamen de paarden in actie. Claudia Kniest was in de klasse B dressuur succesvol door met 203 punten de rubriek te winnen. Pascalle Zemann werd in diezelfde klasse met 194 punten tweede. Ginouque Schuurmans’ optreden in de klasse L2 dressuur was goed voor 198 punten en de derde prijs.

Pascalle Zemann

 

Op de donderdagavond gaf Marieke Versteegt in de klasse L1 dressuur haar visitekaartje af door met 197 punten de concurrentie op achterstand te houden.

Marieke Versteegt

In de klasse L2 was Ginouque Schuurmans opnieuw van de partij en liet daarin wederom zien haar paard er goed aan te hebben staan. Met scores van 194.5 en 189 punten keerde zij met de tweede en eerste prijs huiswaarts. In de klasse M2 dressuur won Sanne Koeslag met 187 punten de vierde prijs.

Ginouque Schuurmans

Hoogste dressuurklassen

 

Dat de leden van de organiserende club in de hogere dressuurklassen goed meedraaien bewezen ze op de vrijdag. Jona Klein Gunnewiek won de gecombineerde Z1/Z2 rubriek met 221.5 punten, terwijl Danique Wensing met 218.5 punten het tweede prijzengeld opstreek. In de klasse ZZ-Licht was Dennis Schurink onverslaanbaar. Hij zette met scores van 217 en 222 punten beide rubrieken op zijn naam.

Jona Klein Gunnewiek

In het weekend liet Sanne Breedijk met haar pony van zich horen. Zij reed in de klasse L1 dressuur twee keer naar 191 punten en werd daarmee tweede en derde.

Sanne Breedijk

Springen 

In de springring werd ook volop gestreden. Bij het 40+ springen stuurde Willy Bruyl zijn paard Vegas in de klasse B naar de overwinning. Anita Roring mocht zich in de klasse M met Jappaloupe als derde opstellen in de prijsuitreiking.

Petra Huirne die eerder in de week in de dressuurring zich al in de prijzen reed, deed dat bij het springen nogmaals. In de klasse BB pony’s mocht zij met 71 stijlpunten de tweede prijs in ontvangst nemen. Bij de paarden deed Siem Andringa datzelfde. Hij noteerde 65.5 punten voor stijl en won daarmee het rode lint in het BB.

Pascalle Zemann bewees ook een alround-amazone te zijn door in de klasse B springen met 71 stijlpunten naar de tweede prijs te springen. Ook voor Rob te Brake was er het rode lint, maar dan in de klasse M.

 

 Deel dit bericht