Melissa Valken met Felony

Leden WR&PC scoren opnieuw op eigen bodem

10 april 2017

Vorig weekend reden de leden van de Winterswijkse Ruiter en Pony Club zich op eigen bodem al in de kijker, afgelopen weekend deden ze dat nog eens dunnetjes over. Op de voorjaarswedstrijd in Winterswijk lieten de ruiters en amazones in diverse spring- en dressuurrubrieken opnieuw van zich horen. 

De ponyruiters trapten als eerste af. Anne Berg was in de klasse L1 dressuur categorie D/E met haar pony Sylvester oppermachtig. Met scores van 205,5 en 194,5 punt keerde zij met twee oranje rozetten huiswaarts. Clubgenoot Isabeau te Hosté stuurde haar Fleur naar een puntentotaal van 199,5 en werd daarmee in een proef als tweede geplaatst.

Berg zadelde Sylvester later die dag nog een keer om de strijd in de klasse B springen categorie D/E aan te gaan. Dat haar pony een echte allrounder is blijkt. Met een derde plek mocht zij zich opnieuw opstellen voor de prijsuitreiking.

Succesvol weekend

Marly Aarnink is nog zo’n amazone die van zich liet horen. Met E-pony Tijani zette ze de klasse BB dressuur op haar naam door 185 punten te noteren. In de klasse M2 was het voor de amazone opnieuw raak door met haar andere troef Gold met scores van 190,5 en 191,5 punten beide proeven te winnen.

De overstap naar de paarden lijkt voor Aarnink geen enkel probleem. In de klasse BB springen paarden verscheen ze met Wallstreet aan de start en sloot daarmee een voor haar zeer succesvol verlopen weekend af met een vijfde plek.

In de klasse B dressuur categorie D reed Naomi van den Bos zich met Destiny twee keer op het podium. De proeven leverden de combinatie 192,5 en 188,5 punten op, goed voor twee keer het witte lint.

Hoge stijlpunten

Bij het springen werden nog meer successen geboekt. Melissa Valken stuurde pony Felony in zowel het BB springen als het B springen categorie D/E naar de tweede prijs met 80 punten voor stijl.

In de klasse BB springen paarden kon het jurycorps voor Milou Onderdijk en haar paard Gerlos 79 punten voor stijl kwijt, goed voor het tweede prijzengeld.

 Deel dit bericht