Liza Aarnink en groom/ponyeigenaar Arjan Stronks op de Indoor Jeugdmarathon in Vragender. Foto: Gerben Olthof Driving Images

Liza Aarnink mag naar finale jeugdmarathon op Paard & Koets

4 februari 2018

Voorafgaande aan de Strijd der Districten, vond zaterdag 3 februari in Manege Luxool in Nijkerk de jeugdmarathon plaats. De vijftienjarige Liza Aarnink veroverde hier een derde plaats en een startbewijs voor de jeugdmarathon op Paard & Koets in Kronenberg (20-22 april).

Liza Aarnink mende in Nijkerk met de Welshpony’s Oscar en Hendry van Arjan Stronks en Patricia Elsinghorst. Dit is voor haar een gelegenheidsspan, want normaal ment ze met de pony’s van haar ‘buurman’ Daniël Stronks. Liza rijdt die pony’s ook onder het zadel.

In Vragender voor het eerst

‘Op de indoormarathon in Vragender in december vorig jaar mocht ik voor het eerst onverwachts met Oscar en Hendry mennen, omdat ik toen niet met de andere twee van start kon. Toen werd ook duidelijk dat ik met Oscar en Hendry de selectie van Paard & Koets in Nijkerk mocht starten en vanaf die tijd hebben we ze zo elke week getraind. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan, omdat ik de pony’s nog niet zo goed ken en zij mij niet’, vertelt Liza enthousiast.

Finale op Paard & Koets

Liza Aarnink plaatste zich bij de beste vijftien die in de finale op Paard & Koets van start mogen. Paard & Koets is een driedaags evenement met een grote beurs, clinics en shows en wedstrijden, zoals de jeugdmarathon. Het evenement wordt voor het eerst in Equestrian Centre de Peelbergen gehouden. Op de terreinen rondom het centrum, Grandorse genaamd, vindt gelijktijdig een internationale outdoor menwedstrijd plaats.Deel dit bericht