Marcel Roerdink
De leukste hobby: Een kleinschalige paardenfokkerij.

Marcel Roerdink: een kleinschalige paardenfokkerij in de Achterhoek

Wanneer je begint als boekhouder bij een paardenhandel, dan loop je de kans besmet te raken met het paardenvirus. Het gebeurde dan ook met mij en in 2006 kocht ik mijn eerste 2 veulens bij Gerrit Van Zadelhoff te Winterswijk. Balesto (Sandreo x Florestan I) ruin en Bolero (Paddox x Bachelor) ruin beide geboren in 2006.

Beide veulens kwamen in de opfok bij Wim Ten Pas Paardenopfok prachtig gelegen in de Achterhoek aan de rand van Winterswijk, grenzend aan een mooi natuurgebied en biedt plaats aan zo’n 450 paarden. Nadat ze uit de opfok kwamen heb ik Bolero direct kunnen verkopen en Balesto kwam in de opleiding bij Judith Ribbels eigenaresse van Stal Ribbels.

Balesto komt uit een moederlijn, die zich sterk heeft ontwikkeld. Een stam waar aansprekende paarden uitkwamen en nog komen. Citho, Sonate en Soliste zijn hier mooie voorbeelden van. Met Soliste en Sonate kreeg ik zelf de mogelijkheid om een eigen foklijn op te zetten. Vanaf hier is het één grote ontdekkingstocht geworden. Niets wist ik nog van de fokkerij en door gewoon maar te doen lopen er al aardig wat talentvolle paarden rond. Ben je benieuwd naar deze stam? Ga dan naar de Lady Reveil stam.

In 2013 deed zich een buitenkans voor. Uit één van de bekendste Westfaalse stammen kwam de merrie StPrSt Florina  op mijn pad. Met haar zet ik nu een tweede foklijn op. Ben je benieuwd naar deze stam? Ga dan naar  Die Familie der Comtess von Cyrus (Maria Bergjohann, Dülmen).