Lisette van Kekem-Meijer mende Annabel naar de zege in de rubriek wedstrijdklasse paarden. Foto: Gerben Olthof

Margot Broeze Overall Winnaar Veldrit Woold 2019

22 augustus 2019

Margot Broeze is met haar pony-tweespan overall winnaar geworden van Veldrit Woold 2019, gekscherend het WK (Woolds Kampioenschap) genoemd.

Winterswijk is uniek als het gaat om de organisatie van menevenementen. Zo organiseren verschillende buurtschappen ieder jaar een oefen- of minimarathon of veldrit. Echter komen de inschrijvingen de laatste jaren maar mondjesmaat op gang wat soms mede tot gevolg heeft dat de organisatie er terecht niet zoveel zin meer in heeft om een evenement te organiseren. Zo was dat dit jaar ook het geval en werden enkele menevenementen in de buurtschappen om verschillende redenen afgelast.

Dat vonden veel menners die deel hadden willen nemen wel erg jammer en uiteraard werd er in de wandelgangen veel over gepraat. Bij Jan Broeze uit ’t Woold bleef het knagen en hij toog op 4 augustus naar enkele mede-menners met de vraag of ze wilden helpen om op korte termijn een makkelijk te organiseren menevenement op te zetten. En zo werd twee weken later op zondag 18 augustus Veldrit Woold met marathonhindernissen op drie aparte adressen in ’t Woold, gehouden. De organisatie was met de deelname van 24 aanspanningen heel tevreden.

Prijswinnaars

Margot Broeze won de wedstrijdklasse pony’s, en Wilhelm Aarnink werd tweede. Lisette van Kekem met Annabel de wedstrijdklasse paarden. De tweede prijs was hier voor Renate Höfkes en de derde prijs voor Hans Lobeek.

Bram ten Pas stuurde zijn pony vloeiend en vlot door de hindernissen en werd winnaar in de jeugdklasse.

De hobbyklasse pony’s werd een prooi voor André te Molder. Harrie de Roos werd tweede. Janine Dik-te Winkel werd eerste in de hobbyklasse paarden. Tweede werd Bertus Kruisselbrink.

Bonushindernis

Margot Broeze wist ook met het meeste water in een voerschep over de finish van de bonushindernis te rijden en kreeg een glas zonder voetje. Het slabbetje voor de grootste knoeier was voor André te Molder.Deel dit bericht