René Plaggenburg. Foto PassieMedia

Margot en Niels verdelen grootste prijzen op Menmarathon Meddo

22 augustus 2016

Margot Broeze en Niels Oonk kaapten de belangrijkste prijzen weg op Menmarathon Meddo zondag 21 augustus. Margot veroverde de beker voor algeheel dagwinnaar, terwijl Niels Oonk de wisselbeker voor de beste wedstrijdklasser na drie menwedstrijden (Kotten-Woold-Meddo) voor een jaar mee naar huis nam.

Margot Broeze was er met haar tweespan Welsh-pony’s op gebrand om 20 seconden goed te maken op Niels Oonk met eveneens twee Welsh-pony’s. Niels Oonk had die voorsprong in de Kotten-Woold-Meddo-competitie opgebouwd, door de marathons in Kotten en Woold dit jaar te winnen.

Margot ging in Meddo als een speer, maakte 11 seconden goed, maar dat was dus niet genoeg om de wisselbeker van de competitie te bemachtigen. Dat deed Niels Oonk die nu in Meddo derde werd in de rubriek enkel- en tweespannen pony’s.

Broeze won die rubriek dus en tweede werd Daniël Stronks, die de leidsels van zijn tweespan na een lange wedstrijdpauze weer overnam van zijn vader Freek.

Theo Höfkes

Theo Höfkes was lange tijd uit de running, maar sloeg in Meddo weer toe en won met zijn tweespan de rubriek wedstrijdklasse enkel- en tweespannen paarden.

Tweede met een nipt verschil werd Gerard Abbink met een Arabo-Fries. De derde prijs werd gewonnen door Wim te Winkel met tuigpaard Charly en Raymond van de Vorle nam de vierde prijs in ontvangst voor zijn rit met zijn Arabo-Fries.

Bij de vierspannen ging de eerste prijs overtuigend naar Henk Jan Hiddink met zijn vierspan Welsh-pony’s.

Hobbyklasse

De hobbyklasse pony’s werd een prooi voor André te Molder met zijn tweespan New Forests en René Plaggenburg won bij de paarden met zijn tweespan zwarte Welsh Cobs. Harrie de Roos werd de competitiewinnaar in de hobbyklasse.

Vaardigheid en jeugd

Winnares van de vaardigheid werd Mirthe van Londen, die als enige van de niet-marathonrijders een foutloos parcours mende met Hope HSH. Liza Aarnink werd eerste in de jeugdklasse vaardigheid/hindernissen en Carmen Oonk werd tweede.

Bron: PassieMedia voor Hippisch Achterhoek
Foto: René Plaggenburg met tweespan Welsh Cobs. ©PassieMediaDeel dit bericht