Martijn ten Pas Districtskampioen op SWM Varsseveld

9 juli 2017

Martijn ten Pas, voorzitter van Menvereniging Winterswijk, is zondag Districtskampioen geworden op de Samengestelde Wedstrijd Mennen in Varsseveld. Bestuurslid Jan Broeze werd eerste in de Impulsklasse.

Martijn ten Pas begon met zijn pony’s Suske TP en Wiske TP op zaterdag met een tweede plaats in de dressuur in de tien deelnemers tellende rubriek ponytweespannen klasse L. Daar kwamen vervolgens in de vaardigheid (kegelparcours) geen strafpunten bij.

Niels Oonk

De marathon op zondag werd een overwinning voor clubgenoot Niels Oonk. Dat leverde Oonk de uiteindelijke vijfde plaats op. Ten Pas werd derde in de marathon en was snel genoeg om de leiding te behouden. Dat leverde hem een kampioenslint op en een startbewijs voor het NK begin september.

“We stonden voor aanvang van de marathon slechts twee punten achter op de nummer 1, waardoor we echt volle bak moesten rijden”, vertelt Martijn ten Pas. “In de eerste twee hindernissen kon dat ook, mar in twee hindernissen moest je echt op safe rijden, want doe waren heel krap. Uiteindelijk waren we snel genoeg voor de eindzege.”

Jan Broeze

Jan Broeze won met zijn tweespan paarden de negen deelnemers tellende Impulsrubriek. Hij werd eerste in de dressuur, liet één bal rollen in de vaardigheid en liet de vijfde tijd noteren in de marathon. Freek Stronks werd tweede in het eindklassement. Op de eerste dag werd hij derde in de dressuur en liet een bal rollen in de vaardigheid. Op zondag werd Stronks tweede in de marathon achter Gerdjan ten Elsen die op de vijfde plek in de eindstand terecht kwam.

Verder was er een zevende plaats voor Matti Heideman in de twaalf deelnemers tellende rubriek ponytweespannen klasse M en Z en een derde plaats voor Renate Höfkes in de vijf deelnemers tellende rubriek tweespannen paard klasse M en Z. Raymond van de Vorle werd met Rinske tiende bij de enkelspannen paard klasse M.

Bron: Menvereniging Winterswijk

Bekijk hier alle uitslagen

Bekijk hier het fotoalbum van Gerben Olthof Driving Images

Martijn ten Pas

Martijn ten PasDeel dit bericht