Mellany Schiphorst en haar pony Hietveld's Iris krijgen het Hippisch Achterhoek dekje overhandigd van Marcel Roerdink.

Mellany: ‘Dekje past goed bij mijn grijze beenbeschermers’

23 november 2016

Voor de uitreiking van het Hippisch-Achterhoek veelzijdigheidsdekje reisden Marcel Roerdink en Daniëlle Carrière vandaag af naar het Gelderse Hengelo. Mellany Schiphorst (16) uit Hengelo had namelijk vorige week de Facebookactie gewonnen. “Het dekje past perfect bij mijn grijze beenbeschermers, dus die wil ik van het voorjaar graag op de wedstrijden gaan gebruiken”, zegt Mellany blij.

Op dit moment is het op de Facebook-pagina van Hippisch Achterhoek mogelijk om mee te dingen naar het dressuursjabrak, maar het veelzijdigheidsdekje is alvast in handen van Mellany. Maar goed ook, want dressuur is niet echt aan haar en haar New Forestpony Hietveld’s Iris (v. Wielgerma’s Nelson) besteed. “Ik rijd het liefst samengestelde wedstrijden en daarnaast spring ik ook wel, maar dressuur doe ik niet zoveel. Als ik een paar dagen niet op Iris heb gereden en ik maak dan een buitenrit waar je normaal anderhalf uur over doet, is ze in een uur weer thuis.”

Kampioenschappen

Op de Gelderse kampioenschappen klasse M in Neede dit jaar verliep het grootste gedeelte van de cross goed voor de combinatie. “Maar in de waterbak had ik een val. Op de Nederlandse kampioenschappen in Barchem waren we foutloos in de cross”, zegt ze.

Mellany wil graag over naar de paarden. “Maar we hebben nog geen paard gevonden dat bij haar past”, zegt moeder Linda Schiphorst. En dat terwijl er genoeg paarden op stal staan, de meesten zelf gefokt door de familie. Dit zijn voornamelijk paarden die Linda uitbrengt in de dressuur. Ze gaan vrijwel allemaal terug op een keurmerrie van Zichem die Linda 17 jaar heeft gehad.

Paardenfamilie

Mellany komt uit een ‘paardenfamilie’. Zowel moeder Linda als vader Marcel rijden. Moeder was twee jaar voorzitter van de Ponyclub Hengelo, waar Mellany lid van is en vader is hoefsmid en zit in het bestuur van de menvereniging In Stap en Draf. Mellany krijgt les van Jan Oortveld. Ze gaat naar het Groene Lyceum in Doetinchem en wil daarna heel graag de HBO-opleiding Paard en Management gaan volgen.

Bron: Hippisch AchterhoekDeel dit bericht