Mensport voor iedereen op de Hengelse Mendag

13 juli 2018

‘Van Boerenwerk naar Mensport’, is op 21 juli het thema van de Hengelse Mendag op de Hietmaat in Hengelo (gld). Het is een interactieve dag boordevol activiteiten voor iedereen, van jong tot oud. Kom proeven aan het mennen en alles er omheen.

Bezoekers kunnen genieten van mennen in de breedste zin van het woord; met boeren werktuigen, klassieke koetsen, marathonwagens en recreatie rijtuigen. Niet alleen door te kijken naar de vele demonstraties, maar ook door het zelf te ervaren.

In de hoofdring kan men onder meer genieten van de demo’s, een rassendefilé met diverse aanspanningen, Bixie mennen, boomslepen, etc.
Terwijl beginnende en gevorderde menners deelnemen aan verschillende menonderdelen, waaronder het rijden van een kegelparcours, marathonhindernissen en de spectaculaire waterbak, krijgen bezoekers uitleg van deskundige menners.

Men kan informatie krijgen over de veelomvattende mensport en over het behalen van het menbewijs.

Op het terrein staan diverse werktuigen voor paardentractie opgesteld en worden gedemonstreerd.

Kinderdorp

De jeugd heeft de toekomst en daarom is er volop vermaak voor kinderen. Jonge menners leggen uit hoe je al vroeg leert mennen en omgaan met je pony. Kinderen kunnen pony’s aaien en poetsen, alles leren over de verzorging van pony’s en men-attributen zien en voelen
Bovendien is er informatie over het Bixie mennen, speciale rubrieken voor kinderen van 4 tot en met 13 jaar. Ook is er een kleurwedstrijd en hobbelfietsen.

Ga mee op de koets

Ook op recreatief gebied kunnen menners en bezoekers hun hart ophalen. Zo is er een route uitgezet door het prachtige buitengebied van Hengelo en kunnen de bezoekers mee op de koets. Ook voor een korte rit met de kleedwagen over het Hietmaat-terrein.

Strodorp

In het uitgebreide strodorp kan men bij de verschillende standhouders kijken en informatie krijgen. Over bijvoorbeeld tuigen, smidswerk en hoefsmederij. Bovendien staat er een stand van Frieda Pelgrum Hoedjes. één van onze sponsoren Lavor diervoeders is ook aanwezig in het strodorp en heeft een actie waar U vrijblijvend aan deel kunt nemen.

De Hengelse Mendag vindt plaats op de Hietmaat, Zelhemseweg 15, 7255 PS in Hengelo (gld). Meer informatie is te verkrijgen via wedstrijdsecretariaat@instapendraf.nl en op www.instapendraf.nl.

Bron: Persbericht MV In Stap en DrafDeel dit bericht