Merel Blom achttiende met Ceda op WK jonge eventingpaarden

25 oktober 2016

Merel Blom begon met een 32e plaats in de dressuur  met de Holsteiner Ceda (v. Aragorn)op Mondial du Lion afgelopen weekend. Na een foutloze cross klom ze in het tussenklassement van het WK voor zesjarige eventingpaarden op naar de 26e plek en na een foutloos springparcours  steeg ze naar plek 18 in de eindstand.

Ceda was een beetje onder de indruk van de dressuurpiste. Maar ze heeft het geweldig gedaan door foutloze rondes te geven in zowel de cross als in het springparcours. Het is zo’n getalenteerd paard, helemaal als je je bedenkt dat ze haar eerste cross pas begin dit jaar liep en nu dus 18e werd op het WK”, schrijft Merel op Facebook.

Uit het ritme

Met haar zilveren medaille winnaar bij de zesjarigen van vorig jaar,  de KWPN’er The Quizmaster (v. Albaran xx) verliep het WK 2016 juist in een dalende lijn. Na een mooie 7e plaats in de dressuur liep ze in de laatste fase van de cross tegen 60 strafpunten aan en zakte naar een 51e plaats in de tussenstand bij de zevenjarigen. In het springparcours moest ze nog eens 10 strafpunten laten noteren, waardoor Blom uiteindelijk 50e werd in het eindklassement.

“Ik verwachte veel van The Quizmaster. We begonnen goed in de dressuur en de cross begon bijzonder makkelijk. Hij liet me al zijn kwaliteiten voelen en hij was slim en moedig. We liepen voor op het tijdschema en ik besloot daarom om wat meer tijd te nemen op de moeilijkste combinatie die begon met een hoge afsprong. Maar doordat ik besloot de afsprong in draf aan te rijden, raakten we uit het ritme en begreep ‘Sepp’ de vraag niet. Daardoor kregen we 20 strafpunten … dacht ik. Maar de jury besloot me er zestig te geven.”

Niet in discussie

“Het was het niet waard om hierover in discussie te gaan, want het kampioenschap was hierdoor toch al verloren”, zegt Merel die nog steeds heel blij is met haar getalenteerde paarden en al uitkijkt naar het volgende seizoen.

Bekijk hier de uitslagen

Bron: Hippisch Achterhoek / Facebook Merel Blom Eventing
Auteur: Daniëlle Carrière

Lees ook:
Merel Blom crost foutloos op WK met Ceda
Merel Blom met The Quizmaster 7e in tussenstand op WKDeel dit bericht