Truus Middelkoop. Foto: Henk Prinsen

Middelkoop, Verheul en Ouwersloot leiden na eerste Achterhoek Bokaal-wedstrijd

21 mei 2017

De eerste wedstrijd in de Achterhoek Bokaal Mencompetitie 2017 is op 20 mei verreden op de Hietmaat in Hengelo. Menvereniging In Stap en Draf organiseerde deze Mendressuur en Vaardigheid-wedstrijd. De prijzen zijn verdeeld en de eerste tussenstanden opgemaakt.

Dressuur

In de dressuur pakt Truus Middelkoop-Wastenecker de leiding. Met Flint scoorde ze in ring 3 189,5 punt voor de M-proef en werd daarmee tweede in de gecombineerde klasse M, Z en ZZ bij de enkelspannen paard. Hans Ouwersloot won in deze ring met Coco met 201 punten voor de ZZ-proef. Middelkoop en Flint wonnen in ring 4 met maar liefst 225 punten, wat de gemiddelde voor de tussenstand opkrikte naar 207,25 punten.

Belinda Korten-Smees, net als Middelkoop lid van Onder de Zweppe, was met Storm en Voldemar v. Vries twee keer eerste bij de tweespannen pony’s klasse B met 181 en 222 punten. Daarmee staat ze tweede in de tussenstand voor de Achterhoek Bokaal dressuur. In de tussenstand staat Marc Wopereis met Carola-woma op de derde plek met 198 punten.

Vaardigheid

In de vaardigheid waren vijf combinaties dubbel foutloos. Aan de hand van de gereden tijd in de barrage, wordt het klassement opgemaakt. Natasja Verheul-Zegel was het snelst met Kompas Gerwin en staat dus bovenaan in het klassement. Haar man Onne Verheul volgt met Miracle’s Easy Ysabella. Hans Ouwersloot en Coco staan op de derde plaats. Respectievelijk Jorn van Olst en Gerrit Haytink maken de top 5 compleet.

Overall

Voor het eerst is er ook een overall klassement dressuur én vaardigheid, om de Hippisch Achterhoek Bokaal. Hiervoor worden de menners met startpas en hobbyklasse-menners bij elkaar gezet en worden er twee lijsten met plaatsingspunten opgemaakt. De combinatie die voor de dressuur en vaardigheid bij elkaar opgeteld het minst aantal punten heeft, staat bovenaan. Dat is in dit geval Hans Ouwersloot met Coco met 10 punten. Tweede staan ex aequo Gerrit Haytink en Riechard Becker. Ex aequo vierde staan Frans van Tilburg en Truus Middelkoop met Flint.

De volgende wedstrijd is op 5 juni bij de Hamelandse Menners in Geesteren.

» Bekijk hier de volledige tussenstand
» Bekijk hier de uitslagen van Hengelo (G.)
» Bekijk hier meer info over de Achterhoek Bokaal Mencompetitie

Bron: Hippisch Achterhoek – Daniëlle Carrière

 Deel dit bericht