Verenigingsteam WR&PC

Mooie resultaten leden WR&PC tijdens Gelderse kampioenschappen

8 augustus 2019
Liselotte Rootveld met Gentle Wish

Liselotte Rootveld met Gentle Wish

Afgelopen weekend vonden de Gelderse kampioenschappen dressuur en springen plaats in Lichtenvoorde. Hier werden door de leden van de WR&PC diverse successen behaald.

Liselotte Rootveld kwam aan start in de klasse ZZ-Licht met Gentle Wish. Op vrijdag wisten zij een tweede plek te behalen. Hiermee plaatsten zij zich voor de kür op muziek op zaterdag. Ook hierin behaalden zij een tweede plek. Overall scoorde deze combinatie het beste en werd daarmee Gelders kampioen. In de klasse Z1 kwam Tessa Delger aan start met Golden Elvis. Door een goede prestatie op vrijdag wisten zij zich te plaatsen voor de finale. Tijdens de finale wonnen zij de zesde prijs. Beide combinaties hebben zich hiermee geplaatst voor de Nederlandse kampioenschappen. Thirsa Oonk en Beau werden tweede in de klasse Z1 cat. C en zijn hiermee ook afgevaardigd.

Teamprestaties

Naast de individuele prestaties, werden er ook goede teamprestaties behaald. Zowel bij de paarden als de pony’s werd de vereniging derde van Gelderland/Flevoland. Hiermee zijn de verenigingteams ook afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen.

Individuele resultaten

Indy Hoftijzer reed vrijdag een sterke proef in de klasse B cat. D/E met haar pony Pandour. Zij plaatsten zich ook voor de finale waarin ze opnieuw een nette score noteerden. Anne Berg kwam met Sylvester aan start in de klasse Z1 cat. D/E. Ook zij plaatsten zich met een sterke proef voor de finale. Marek Egbers en Amadeus kwamen aan start in de klasse B paarden. Hun proef op vrijdag was eveneens goed voor een plaats in de finale.

Naast de dressuur kwam Indy ook nog aan start tijdens het springen. In de klasse B cat. D/E wisten zij met twee foutloze rondes een vijfde prijs binnen te slepen.

De Nederlandse kampioenschappen vinden plaats op 24, 30 en 31 augustus in Ermelo.

WR&PCDeel dit bericht