Nieske Pohlmann winnares Hippisch Achterhoeker van 2017-verkiezing

4 januari 2018

De verkiezing Hippisch Achterhoeker van 2017 kon rekenen op een kleine 1.000 stemmen en is gewonnen door Nieske Pohlmann. ‘De manier waarop zij met paarden en pony’s omgaat en ook bezig is met lesgeven. De inzet waar mee ze allerlei dingen organiseert voor de club is echt bewonderenswaardig’, is één van de vele reacties die we ontvingen over de paardenvrouw.

Nieske Pohlmann

Nieske Pohlmann is onder meer eigenaar van het bedrijf Paardenluisteren. Bovendien richtte ze de ruitervereniging de Bronckhorster Ruitervrienden op. Deze vereniging is de eerste in Nederland volgens het principe freestyle van Emiel Voest. ‘De lessen van Nieske zijn leuk en enorm leerzaam. Haar manier van trainen heeft ons al de nodige overwinningen gebracht. Ook hebben we mee mogen doen aan de Gelderse kampioenschappen’ reageert één van Nieske’s vele ‘fans’.

En onder de motiveringen om Nieske Pohlmann Hippisch Achterhoeker te maken lazen we ook: ‘Nieske is in hart en nieren zo goed met paarden aan het werk. Zij helpt vele eigenaren met paarden die een bepaald probleem hebben qua ongewenst gedrag of anders. Daar heb je heel veel geduld voor nodig! Zij zet zich ontzettend in voor haar kleine ruitervereniging waar zij ieder paard en zijn eigenaar zo goed mogelijk begeleidt naar een fijne relatie tussen paard en mens. Kortom deze titel zou ik een beloning vinden voor haar inzet in de paardenwereld.’

Jean-René Luijmes

Tweede in de verkiezing werd internationaal dressuurruiter Jean-René Luijmes. Slechts enkele reacties: ‘Hij is heel goede ruiter zowel nationaal als internationaal en hij is ook een goede instructeur en jurylid’, ‘Jean René verdiend het zoooo! Niet alleen omdat hij 1 vd beste ruiters in de Achterhoek is en het super doet in de GP, maar ook omdat hij altijd voor zijn leerlingen klaar staat. Een paardenman die het verdiend om in het zonnetje gezet te worden!’ en ‘Respect voor de manier waarop hij met de sport bezig is! En petje af voor wat hij dit jaar met Aswin heeft gepresteerd!’

Overige winnaars

Uiteraard zijn deze vijf verschillende Achterhoekse paardenmensen allemaal winnaars. Jean-René kon samen met Nieske rekenen op 58% van alle stemmen. De overige 52% van de stemmen ging naar respectievelijk Jill Bomers, Kim van den Mosselaar-Weustink en Johan Venderbosch, die qua aantallen stemmen niet ver bij elkaar vandaan zaten.

Jill Bomers

‘Met veel liefde en passie voor haar vak, helpt ze paard en mens. Bij mijn paarden heeft ze al veel problemen kunnen oplossen. En ook zelf heb ik er erg veel baat bij…’, is één van de reacties die we over Jill kregen.

Kim van den Mosselaar Weustink

‘Top hoe zij om gaat met onze jongste ruitertjes en hoe actief ze is om de bixie-wedstrijden goed te laten verlopen, zo’n leuk commentaar zij weet te geven aan deze jonge ruitertjes in de dop. Daarnaast nog super actief als dressuurjury en als dressuuramazone, kortom top mens!’, reageert één van de vele fans van Kim van den Mosselaar – Weustink.

Johan Venderbosch

Over Johan Venderbosch reageert iemand: ‘Hij verdient mijn stem omdat hij heeft bijgedragen aan mooie paardensport in de Achterhoek. Tevens konden de fokkers dicht bij huis naar dekstation De Radstake met top dekhengsten. Ik waardeer Johan Venderbosch omdat hij altijd zichzelf blijft!’

Hippisch Achterhoek neemt in de loop van deze maand contact op met winnares Nieske Pohlmann om met haar de gewonnen prijs te verzilveren.

© Hippisch Achterhoek

Heb jij nieuws of een andere tip voor Hippisch Achterhoek? Geef het hier doorDeel dit bericht