Jennifer Beskers. Foto: Gerben Olthof

Oonk en Beskers mennen naar zege op ‘thuiswedstrijd’

16 april 2018

Niels Oonk, lid van Menvereniging Winterswijk, en zijn Welsh pony’s hebben afgelopen weekend in het Rommelgebergte de samengestelde menwedstrijd in de rubriek ponyteweespannen klasse L gewonnen. Er was ook ‘thuiswinst’ voor Jennifer Beskers, die met haar tweespan paarden de hobbyklasse paard op haar naam zette, en Jan Broeze die de rubriek tweespan paard klasse L won. Renate Höfkes won de spectaculaire barrage.

Niels Oonk won de dressuur, moest na de nodige strafpunten in de vaardigheid zijn voorsprong op zaterdag inleveren, maar nam op zondag revanche. Hij werd tweede in de marathon achter Jorn Elburg die net iets sneller was. Voor Oonk was dit genoeg voor de eindzege. Margot Broeze werd in dezelfde rubriek vierde.

Hobbyklasse

Ook Jennifer Beskers won de dressuur in haar rubriek. Hierbij was haar voorsprong zo groot, dat ze ondanks 9 strafpunten in de vaardigheid aan de leiding bleef. In de marathon de volgende dag was alleen Freek Stronks sneller, maar dit stond de eindoverwinning van Beskers niet in de weg. Stronks werd derde achter Henry Wildenbeest. Hans Lobeek nam de vierde plek in en Jennifers vader Gerrit Beskers werd vijfde. In de hobbyklasse pony’s werd Liza Aarnink tweede met een ponytweespan.

Ten Pas wint marathon

Ook in de rubriek ponytweespannen klasse M namen leden van Menvereniging Winterswijk deel. Matti Heideman werd tweede, Martijn ten Pas, winnaar van de marathon, zesde en Wilhelm Aarnink achtste. Jan Broeze was de enige deelnemer bij de tweespannen paard klasse L en wist met een mooi puntenaantal de wedstrijd uit te rijden. Renate Höfkes werd derde in de rubriek tweespan paard klasse Z.

Spectaculaire barrage

De altijd spectaculaire barrage, met een mooie geldprijzen beschikbaar gesteld door Auto Kempers, werd bij de pony’s gewonnen door Edwin ter Maat en bij de paarden door Renate Höfkes.

Bron: Menvereniging WinterswijkDeel dit bericht