KWPN: Opnieuw doorverwezen hengst voor Laurens en Inge Droste

5 december 2017

De eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenselectie is in volle gang. Op de nakeuring op 11 december na, zijn alle springhengsten door het kritische oog van de jury bekeken. Kensington (v. Etoulon VDL) is eén van de hengsten die naar de tweede bezichtiging op de KWPN Stallion Show van 31 januari t/m 3 februari in Den Bosch is doorverwezen. Hij werd gefokt door Laurens en Inge Droste uit Ruurlo, die twee jaar geleden hun fokproduct Helios aangewezen zagen worden voor het KWPN verrichtingsonderzoek. Kensington hebben ze in gedeeld eigendom met Patriot beheer in Eibergen.

Eukarla II V, de moeder van Kensington, komt uit de Karla-stam. Uit deze stam komt onder meer de bij het KWPN, Selle Francais en BWP goedgekeude 1.60m springhengst Mr. Blue, maar bijvoorbeeld ook AES-hengst Humboldt en de 1.60m-springende elitemerrie Wouskarla. Eukarla II V is een elite, EPTM en PROK merrie en een dochter van Zirocco Blue VDL.

‘We hebben haar als veulen gekocht in 2009’, vertelt Laurens Droste. ‘Ze viel op doordat ze in galop een aparte verschijning was met veel zelfhouding  en lichaamsgebruik en bovendien beweegt ze zeer lichtvoetig. Dat is wat we graag bij paarden willen zien. Verder is de pedigree van Eukarla fantastisch: Zirocco Blue x Corland x Ahorn x Joost.’

Bovenlijn verbeteren

‘We hebben voor Etoulon gekozen om verbetering in de bovenlijn aan te brengen en dat is ons inziens gelukt. Daarnaast springt Etoulon met een zeer goede techniek. Dit wordt in Kensington van zowel moeder- als vaderskant bevestigt.’

Bekijk hier de video van Kensington op de eerste bezichtiging

Van Eukarla hebben Laurens en Inge Droste nog een 4-jarige Zapatero-dochter en een merrieveulen van Baltic in hun bezit.

Helios aangewezen

Laurens en Inge Droste zijn relatief nog niet zo lang met de fokkerij bezig. ‘We zijn pas in 2007 begonnen met de aankoop van ons eerste veulen.’ Toch hadden ze als fokkers al eerder succes op de KWPN Hengstenkeuring met Helios (v. Indoctro), een hengst uit een andere merrielijn. Zijn moeder is Carina (Veron x Burggraaf). Twee jaar geleden werd Helios aangewezen voor het verrichingsonderzoek, waarna hij op Select Sale voor 30.000 euro is verkocht. ‘Ook dit is een mooie stam waaruit al veel sportpaarden zijn geboren waarvan meerdere internationaal zijn uitgebracht.’

Goed op weg

‘We denken dat we, nadat we pas in 2007 zijn begonnen met de aankoop van ons eerste veulen, mogen stellen dat we op de goede weg zijn om ons doel te bereiken: het fokken van top sportpaarden‘, besluit Laurens Droste.

Doorverwezen springhengsten uit Oost Gelderland

KWPN Oost Gelderland zette alle doorvewezen springhengsten uit de regio op een rijtje. Klik hiervoor op het onderstaande Facebook-bericht.

Bekijk hier een lijst met alle in de Achterhoek gefokte, doorverwezen hengsten
Bekijk hier alle uitslagen

© Hippisch Achterhoek (Daniëlle Carrière)Deel dit bericht