De Pasruiters

Opnieuw kampioenslinten voor Achterhoekse verenigingen en combinaties

14 augustus 2017

Nadat de leden van Achterhoekse ponyclubs een week eerder al in de prijzen vielen op de Gelderse kampioenschappen in Wezep, deden de paarden-combinaties en rijverenigingen dat nog eens dunnetjes over. Zo sleepten het junioren zestal van De Pasruiters het kampioenslint binnen en bleek in de verenigingswedstrijd geen enkele club opgewassen te zijn tegen de prestaties van leden van WR&PC. 

Niet alleen het junioren team van De Pasruiters deed goede zaken. Het senioren zestal gooide ook hoge ogen door reservekampioen te worden. Of dat nog niet genoeg was vochten de leden van de club uit Neede zich in de verenigingswedstrijd naar de derde plek. Daarin bleken de combinaties van WR&PC het hoofd het meeste koel te houden. Met vier hoge scores in de dressuur en vier foutloze parcoursen sleepte de club uit Winterswijk de kampioenstitel binnen. De Grensruiters eindigden op de vijfde plek.

De Pasruiters

Bij de viertallen mocht WR&PC zich opnieuw opstellen voor de prijsuitreiking, nadat ze de derde score bij elkaar hadden gereden. In de klasse M/Z pakte het Z-viertal van De Vestingruiters de reservetitel waarmee zij zich kwalificeerde voor de Hippiade. Het viertal van De Grensruiters was bij de kür op muziek oppermachtig en werd daardoor gekroond tot kampioen.

Z-viertal De Vestingruiters

In de individuele titelstrijd hield Lobke Hoenderboom met Eduwinsky in de klasse M2 dressuur de Varsseveldse eer hoog. Haar optreden in de finaleproef werd beloond met 198.5 en 196,5 punten waarmee ze werd uitgeroepen tot reservekampioene. In de klasse L1 dressuur mocht Wouter Hermelink met Genève de vierde plek in ontvangst nemen.

Lobke HoenderboomDeel dit bericht