Foto: Gerben Olthof

PSC Lichtenvoorde komend weekend in teken van mensport

12 december 2016

Liefhebbers van de mensport kunnen in het weekend van 17 en 18 december hun hart ophalen in de prachtige entourage van het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Op deze twee dagen bezetten de menners uit de regio Achterhoek en omgeving de ruime indoor accommodatie in de Lichtenvoordse buurtschap Vragender om er te strijden in drie verschillende mendisciplines.

Op zaterdag worden er twee dressuurbanen uitgezet en rijden de menners ’s ochtends en ’s avonds dressuurproeven. ’s Middags wordt er gestreden om de hoogste eer in de vaardigheid (kegelparcours).

Op zondag staat er in het paardensportcentrum een parcours van kegelpoorten en drie marathonhindernissen. Eén van die hindernissen is gesponsord door de Lemerij en ook internationaal vierspanrijder Theo Timmerman stelt een hindernis ter beschikking. Op 18 december komen de menners in actie in dit indoormarathonparcours, ontworpen door Raymond van de Vorle en Henk Prinsen. Het parcours wordt twee keer gereden en de rubriekswinnaars komen aan het einde van de dag terug voor de finale.

Regio Mennen Achterhoek

De menwedstrijden in PSC Lichtenvoorde worden georganiseerd door Regio Mennen Achterhoek (RMA). Dit is een uniek samenwerkingsverband van zeven Achterhoekse menverenigingen (De Koetsiers, Hamelandse menners, In t ’ Tuug, Mensport Winterswijk, Menvereniging Winterswijk oud gerij, Onder de Zweppe en In Stap en Draf).

Beide dagen nemen startpashouders, hobbyrijders en jeugdrijders deel. De menproeven en vaardigheidsproeven van de startpashouders tellen tevens voor de selectie voor het Indoorkampioenschap van Mendistrict Oost dat op 4 maart 2017 wordt gehouden in Putten voor de paarden en op 11 maart voor de pony’s in Ermelo.

Startlijsten

De voorlopige startlijsten zijn al bekend. Op donderdagavond worden de definitieve startlijsten geplaatst.

Klik hier voor de (voorlopige) startlijsten van zaterdag
Klik hier voor de (voorlopige) startlijsten van zondag

Bron: Hippisch Achterhoek
Auteur: Daniëlle CarrièreDeel dit bericht