Micky Morssinkhof en Eliana. Foto: Wendy Scholten

Micky Morssinkhof heeft eertse GP-zege in de pocket

7 januari 2018

Feest op Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Thuisamazone Micky Morssinkhof wint voor het eerst de 1.40m Grote Prijs, al viert ze haar feestje ingetogen. Bleekjes zit na afloop aan de bar. “Ik voel me echt niet fit” vertelt ze na haar overwinning met Elianca (v. Carthino Z). “Maar ja , als je paarden hebt kan je eigenlijk niet ziek zijn.”

Het PSC Nieuwjaarsconcours, dat vier dagen duurt, kende zaterdagavond 6 januari haar hoogtepunt. Internationaal parcoursbouwer Henk-Jan Drabbe stippelde een voortreffelijk parcours uit, zoals hij afgelopen dagen ook al deed. Elf van de 46 starters kwamen terug in de barrage, waarin je een wendbaar en snel paard nodig had.

“Ik dacht: ik ga gewoon keihard, dan kan ze ook niet bokken”, vertelt winnares Micky Morssinkhof, die een geweldig springtalent heeft in Elianca maar ook niet het makkelijkste paard. De negenjarige merrie, die ruim een jaar geleden nog haar parcoursen in Mexico sprong, slaat haar achterbenen nogal eens uit als ze net geland is na een sprong. En dat kost onnodig tijd…

Continuïteit

Van alle kanten wordt ze gefeliciteerd. De Grote Prijs in Vragender werd weer druk bezocht. Micky is er nuchter onder. “Natuurlijk ben ik super blij dat ik deze Grote Prijs win, maar ik weet ook dat het morgen zo weer anders kan zijn. In deze sport ken je ‘ups’, maar vooral ook heel veel ‘downs’. Ik kan wel heel enthousiast doen, maar het volgende parcours kan het weer heel anders gaan. Ik hoop dat ik wat meer continuïteit in mijn prestaties krijg”, is de amazone uit Lievelde kritisch.

Kevin Olsmeijer

Kevin Olsmeijer werd knap tweede met Dalvaro (v. Calvaro), niet het meest spectaculaire springpaard maar wel een gigant in prestaties! De vosruin springt ongekend veel foutloze omlopen. “Ik mag eind januari misschien op Jumping Amsterdam rijden. Dat zou echt heel gaaf zijn”, vertelt Kevin Olsmeijer, die al menig paard opgeleid heeft naar het allerhoogste werk.

Elike Morsink werd derde op Dakina (v. Carthino Z), voor Laurens Houben die de sensationeel springende Cuba Libre (v. Mr.Blue) voor werkgever Roelof Bril uitbrengt. Hilde Woudstra werd vijfde op Titania. (v. Clinton).

De winnaars van de overige rubrieken op zaterdag waren Piet Raijmakers (ZZ) met Van Schijndel’s Whisperfield, Hessel Hoekstra (Z) met Eldorado een Lizzy Lieverts (M) met Gucci.

Lees hier het volledige verslag

Uitslag

1. Micky Morssinkhof, Elianca
2. Kevin Olsmeiijer, Dalvaro
3. Elike Morsink, Dakina II
4. Laurens Houben Cuba Lire
5. Hilde Woudstra, Titania
6. Kevin Olsmeijer, Filemon
7. Vincent Geerink, Elamé
8. Niels Brussen, Qrack HD

Foto’s

Auteur/foto’s: Wendy ScholtenDeel dit bericht